detector.media
03.02.2017 17:10
Польські журналісти закликають владу Росії звільнити Романа Сущенка
Польські журналісти закликають владу Росії звільнити Романа Сущенка
Асоціація польських журналістів (Stowarzyszenia Dziennikarzy Polskich, SDP) закликала владу Росії зняти звинувачення з власного кореспондента «Укрінформу» Романа Сущенка і негайно звільнити його.

Про це йдеться в опублікованій на сайті SDP заяві Асоціації.

«Керівництво Асоціації польських журналістів закликає російську владу зняти звинувачення з українського журналіста Романа Сущенка і здійснити кроки щодо його негайного звільнення»,- йдеться в документі.

Як зазначається у заяві Асоціація польських журналістів, власного кореспондента «Укрінформу» у Франції заарештовано в Росії 30 вересня минулого року, і відтоді журналіст не отримав дозволу побачитись з родиною, йому відмовлено також у зустрічі зі священиком.

Крім того Роман Сущенко не отримує українську пресу попри те, що її передплата не заборонена внутрішніми документами слідчого ізолятора «Лефортово» у Москві.

Раніше Міжнародна і Європейська федерації журналістів (МФЖ і ЄФЖ - IFJ і EFJ) приєднались до закликів негайно звільнити представників українських ЗМІ Романа Сущенка, який незаконно ув'язнений в Росії, і Миколу Семену, проти якого в окупованого Росією Криму відкрито кримінальну справу і висунуто звинувачення у «сепаратизмі».

Як повідомляв «Детектор медіа», власного кореспондента інформаційного агентства «Укрінформ» у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув з приватним візитом. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що Сущенка тримають у СІЗО «Лефортово» і звинувачують у «шпигунстві».

15 грудня Московський міський суд відхилив скаргу на арешт журналіста агентства «Укрінформ» Романа Сущенка, за допомогою якої захист намагався змінити запобіжний захід на домашній арешт. Суд залишив у силі рішення Лефортівського районного суду Москви від 28 листопада 2016 року про продовження утримання українця під вартою до 30 січня 2017 року.

Міністерство закордонних справ України (МЗС) висловило рішучий протест у зв’язку з рішенням російського суду продовжувати тримати під вартою українського журналіста Романа Сущенка.

25 січня Лефортовський районний суд Москви відмовився приймати лист від Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України (МОУ), в якому заявлено, що Сущенко не є співробітником управління та продовжив арешт незаконно затриманого в РФ журналіста Сущенка ще на три місяці, до 30 квітня 2017 року.

На фото - Роман Сущенко

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY