detector.media
26.01.2017 19:11
МЗС України протестує проти затримань адвокатів в окупованому Криму
МЗС України протестує проти затримань адвокатів в окупованому Криму
Міністерство закордонних справ України висловило своє обурення з приводу затримання в окупованому Росією Криму адвокатів Миколи Полозова та Еміля Курбедінова. Останній захищає кримського журналіста Миколу Семену.

Про це повідомила на брифінгу речниця МЗС Мар'яна Беца, передає «Українська правда».

«МЗС з обуренням сприймає такі дії окупаційної влади проти незалежних адвокатів. Вони свідчать про вихід на новий рівень політики залякування, яка вже протягом 3 років проводиться в окупованому Криму, про посилення тиску на кримськотатарських лідерів, релігійних активістів та незалежних журналістів, яких безпідставно, з політичних міркувань, звинувачують в екстремізмі та інших надуманих злочинах. Свідчить це і про прагнення різко послабити їхній адвокатський захист», - зауважила вона.

За словами Мар'яни Беци, в Україні уважно стежитимуть за розвитком подій щодо цього та вживатимуть відповідних політико-правових заходів.

«Зазначене не може залишитися без належної реакції з боку демократичної міжнародної спільноти», - підкреслила речниця.

«Фактично Росія, продовжуючи ігнорувати заклики світової громадськості, у тому числі чіткі положення резолюції ГА ООН "Про ситуацію у сфері прав людини в АР Крим та м. Севастополь", та порушуючи свої обов’язки як держава-окупант, намагається позбавити незаконно утримуваних в окупованому Криму громадян України останньої правової допомоги, чинячи відвертий тиск на їхніх адвокатів», - заявила офіційна представниця МЗС.

Вона додала, що зараз в РФ перебувають 17 незаконно затриманих громадян України.

У середу, 25 січня, в окупованому Криму ФСБ затримала захисника Ахтема Чийгоза та Ільмі Умерова Миколу Полозова. Його намагалися допитати, аби перевести із статусу захисника у статус свідка і позбавити таким чином його підзахисних адвоката.  Юрист зберігав мовчання і його врешті решт відпустили.

Нагадаємо, 26 січня в Бахчисараї (Крим) співробітники ФСБ затримали адвоката кримського журналіста Миколи Семени Еміля Курбедінова. Пізніше в його будинку та офісі пройшли обшуки.

Залізничний районний суд Сімферополя в окупованому Росією Криму обрав запобіжний захід Емілю Курбедінову. Адвоката заарештували на 10 діб.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY