Суд у Криму арештував адвоката Миколи Семени

Суд у Криму арештував адвоката Миколи Семени

26 Січня 2017
1426
26 Січня 2017
18:26

Суд у Криму арештував адвоката Миколи Семени

1426
Сьогодні, 26 січня, Залізничний районний суд Сімферополя в окупованому Росією Криму обрав запобіжний захід Емілю Курбедінову, кримському адвокату, захиснику кримського журналіста Миколи Семени. Адвоката заарештували на 10 діб.
Суд у Криму арештував адвоката Миколи Семени
Суд у Криму арештував адвоката Миколи Семени

Про це повідомив журналіст «Радіо Свобода» Антон Наумлюк в своєму Twitter.

«Адвокат Еміль Курбедінов визнаний винним по 20.3 КоАП. Покарання: арешт на 10 діб», - написав він.

Стаття 20.3 КоАП РФ - «Пропаганда або публічна демонстрація нацистської атрибутики або символіки, або атрибутики або символіки екстремістських організацій, або інших атрибутики або символіки, пропаганда або публічна демонстрація яких заборонені федеральними законами».

Антон Наумлюк також стверджує, що Еміля Курбедінова звинувачують за публікацію в соцмережі за червень 2013 року. Про це журналіст «Радіо Свобода» написав у своєму Facebook, повідомляє видання «15 минут».

«Відео з мітингу Хізб ут-Тахрір в Криму (проходив у Сімферополі 6 червня 2013 року. – Ред.)», - написав Антон Наумлюк.

Журналіст також повідомив, що під час засідання Залізничного районного суду Сімферополя обвинувачений окупаційною владою Криму в «розповсюдженні екстремістських матеріалів» адвокат Еміль Курбедінов визнав свою провину частково. 

Раніше Антон Наумлюк повідомив, що на суд над Емілем Курбедіновим не пустили журналістів. «На засідання суду відносно Курбедінова не пустили пресу. За рішенням голови Залізничного суду без причини», - написав він.

Крім того, в Бахчисараї суд заарештував на 12 діб затриманого вранці в четвер, 26 січня, кримськотатарського активіста Сейрана Салієва, повідомляє видання «15 минут» з посиланням на активістів з «Кримські політв'язні».

Нагадаємо, 26 січня в Бахчисараї (Крим) співробітники ФСБ затримали адвоката кримського журналіста Миколи Семени Еміля Курбедінова. Пізніше в його будинку та офісі пройшли обшуки.

На фото - Еміль Курбедінов

Фото: Главком

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1426
Читайте також
28.01.2017 12:06
Юрій Луканов
для «Детектора медіа»
1 926
14.12.2016 10:12
Юрій Луканов
для «Детектора медіа»
1 339
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду