«Технічно я українка на ¾»: зірка серіалу «Теорія великого вибуху» поділилася враженнями від Києва

«Технічно я українка на ¾»: зірка серіалу «Теорія великого вибуху» поділилася враженнями від Києва

Маїм Бялік пообіцяла ще приїхати до України та подякувала Києву за те, що повернув її
«Технічно я українка на ¾»: зірка серіалу «Теорія великого вибуху» поділилася враженнями від Києва
«Технічно я українка на ¾»: зірка серіалу «Теорія великого вибуху» поділилася враженнями від Києва
27 Черв 2017
0
3707

Як ви вже знаєте, нещодавно американська актриса, зірка серіалу «Теорія великого вибуху» Маїм Бялік по справах завітала до Києва. Виконавиця ролі Емі Фари Фаулер в знаменитому сіткомі відвідала Україну задля зйомок у рекламі, але не спустила можливості й прогулятися столицею. Тож, коли повернулася додому, поділилася своїми враженнями на ресурсі GrokNation.

У своєму дописі акторка назвала Київ «красивим та захоплюючим містом» та досить розлого описала історію власної сім’ї, пов’язану з українськими та східноєвропейськими містами.  

«Коли мені сказали, що я зніматиму рекламний ролик у Києві, я розхвилювалась, – перекладає допис Бялік Platfor.ma. – Я безліч разів чула про політичні заворушення в новинах про Україну, але насправді знала дуже мало і мусила провести певні дослідження. Правда в тім, якщо чесно, що навіть якби моє життя залежало від цього, я не могла б знайти Київ на карті. Я б підібралась близько, але буквально не мала жодної підказки, де були ті міста, про які я чула в Україні. Можливо, це не звучить аж так незвично – не знати багато про цю частину світу, оскільки американці, як правило, взагалі не розуміють, де знаходиться щось у світі – це частина нашого імперіалістського шарму! Але я напівукраїнка. І це має сенс: якщо ти частково українка, то можеш знати кілька речей про Україну. Насправді, останнього дня в Києві я з'ясувала, що місто, до якого найближче жила моя угорська бабуся перед війною, зараз є частиною української території. Тож технічно я українка на ¾. Кордони – це цікаво. Як і ідентичність».

«Я ніколи не знала багато про Україну, бо моя родина звідти втекла, – зізналася акторска. – І все, що я знаю про Центральну та Східну Європу, поєднується зі, здебільшого, трагічними сімейними історіями, а також книгами та лекціями Каліфорнійського університету в Лос-Анджелесі, де я прослухала численні курси про Другу світову війну та єврейське населення Центральної та Східної Європи».

Далі Маїм Бялік трохи розповіла про Голокост та долю її рідних, яку змінили ті трагічні події. Зізналася, що її бабусі та дідусі зовсім не любили розповідати про Польщу чи Україну, тому що з цим були пов’язані їх найжахливіші спогади. Тож, збираючись до Києва, акторка дуже хвилювалася: «Як це – повертатися туди, звідки нас вигнали?».  

«Люди і смаки Києва – це неймовірна суміш «старого світу» та модерності, – поділилася враженнями Маїм. – Чоловіки надзвичайно ввічливі та з повагою ставляться до жінок, без намагання бути мачо. Є сором’язливість і відчуття маленького містечка, навіть якщо це великий мегаполіс. Офіціанти прямі і дещо владні, але у дуже милий спосіб. Все дуже недороге і доларів тут достатньо. Київ зовсім не претензійний чи фантастичний. Це місто, в якому добре жити і, звісно ж, воно сучасне».

Зрештою, акторка дійшла висновку, що повертатися у такі міста, з якими пов’язана історія її народу вкрай важливо. І що вона, Маїм Бялік, повертається у місця, звідки вигнали її родичів, заради них самих.

«Я знову приїду до Києва, але наступного разу приїду на довше, щоб відвідати й інші місця, – пообіцяла Мяїм Бялік. – Я хочу ще раз відвідати ту частину світу. Я хочу продовжити рухатись доти, доки не відвідаю усі місця, звідки вони нас прогнали. Одного дня я поїду до Львова та Умані і поїду до Мукачево і до Сувалок (Польща), до Білостоку (Польща) і до Одеси – і зроблю це з радістю та вдячністю. На ствердження простого факту, що я жива як єврейка. Як найбільший акт відплати, який я можу здійснити: акт буття в місці, яке намагалось зупинити навіть моє існування. Я тут. Дякую, Києве, що повернув мене».

 Фото: groknation.com

Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Віталій Баранник
для «Детектора медіа»
Історія про те, як досвідчений кіно- й телеоператор став таксистом і масажистом із купою вдячних клієнтів.
15 Серп 2023 14:10
4 146
Юлія Лавришин
Дві журналістки видання будуть раз на два тижні обговорювати внутрішньополітичні проблеми України
12 Трав 2023 17:32
2 269
Лєна Чиченіна
«Детектор медіа»
Ще двоє телевізійників пішли на війну. Інколи такі повідомлення стають несподіваними навіть для колективу.
12 Трав 2023 14:47
3 269
Роман Мельник
«Детектор медіа»
Кліп розповідає про історію 14-річного Саші, який пережив 5 місяців окупації та втратив дім.
11 Трав 2023 15:21
1 975
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
Журналістка Тетяна Федоркова: Харківські журналісти, на жаль, звикли до хамства з боку міської влади — особливо у відповідь на питання, які викликають критику або резонанс.
10 Трав 2023 19:14
11 269
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду