Дуня Миятович как повод для скандала и раскола

Дуня Миятович как повод для скандала и раскола

Сотрудничество с СЖР и представителем ОБСЕ может расколоть еще одну журналистскую организацию
Дуня Миятович как повод для скандала и раскола
Дуня Миятович как повод для скандала и раскола
4 Серп 2016
1
5331

Не успел закончиться скандал в НМПУ, вызванный, в том числе, разницей взглядов на перспективы сотрудничества профсоюза, Союза журналистов России и представителя ОБСЕ по вопросам свободы СМИ Дуней Миятович, как на горизонте возник новый скандал. Теперь на чистую воду «зрадников» и «лоббистов московской грязи» выводят в НСЖУ – и главным обвинением в адрес руководителей НСЖУ стало сотрудничество со все той же Миятович и  тем же СЖР. 

В распоряжение «Детектора Медиа» попало письмо с требованием «выйти из тени», а желательно вообще покинуть ряды НСЖУ тем, кто считает, что сотрудничество НСЖУ и СЖР под эгидой ОБСЕ – позор, недостойный настоящего украинского журналиста и функционера творческого союза. Автором письма является секретарь НСЖУ Виктор Набруско, а само письмо стилистически совершенно и выдержано в духе обличительных памфлетов совковых семидесятых – когда за отдельное от линии партии  мнение уже не расстреливали, но еще выгоняли с работы и распекали на партсобраниях.

Публикуем письмо в его оригинальном виде. 

Таваріщі! 

Перестаньте використовувати платформу Національної спілки журналістів України для вульгарного та нахабного просування  руського міра в європейському просторі. Ваші регулярні візити до Дуні Міятович з прогнозованими ідеями  вічної дружби з російськими агресорами, які щоденно вбивають українських героїв, уже перейшли будь-які моральні межі. Тов. Томіленко та К",   створюйте поза НСЖУ ініціативну групу хуторян-салоїдів та офіційно лобіюйте «грязь Москви» по світах. Звісно,  не забудьте  запросити до кампашки свого ідейного натхненника Іванеску, відомого чоловіка з кривавої канцелярії Януковича, якого ви обов’язково залучаєте до серйозних міжнародних заходів для вивіреності та  правильності угодованської позиції НСЖУ щодо  легітимації  Кремля на міжнародному рівні. Саме так це було в Женеві під час формування ідеологем толерантності до російських агресорів на тимчасово окупованих ними територіях Донбасу, в ході з’їзду МОЖу, де він,  чомусь репрезентував  позицію НСЖУ.

Сьогоднішній  ваш   примітивний  звіт з Відня про нові плани з «російськими вошами» -  черговий  акт капітулянтства Томіленка та Головченка,  брутальний  ляпас Спілці. 

ЦЕ ЗРАДНИЦТВО ! «Гірше ніж москальські воші можуть бути тільки українські гниди» - С. Петлюра

Дядьки від державної інформаційної сфери! 

Нарешті задекларуйте свою позицію, виходьте з підпілля. Панове Наливайко, Харченко, Омельчук, висловіть своє розуміння та бачення ситуації, що склалася  у Спілці, яка не просто втрачає позиції в українському соціумі, а банально маргіналізується.  В НСЖУ немає власної заяви щодо вбивства Шеремета з ймовірним, як на мене, російським слідом,  Спілка проковтнула антиукраїнську істерію окремих польських ЗМК після ухвалення польським сеймом провокативного  документа щодо волинської трагедії 1943-1945 рр. На міжнародному рівні – відверта проросійська  позиція нинішнього, так званого, керівництва НСЖУ вимагає невідкладної та серйозної розмови в контексті загроз національній інформаційній безпеці.

 Визначайтесь, панове, так як це зробили секретарі НСЖУ Олександр Бухтатий, Віктор Шпак, Віктор Набруско Віктор Чамара, які рішуче  засудили і  відмежувалися від платформи «корисних ідіотів» та виступають за  максимальну відкритість діяльності Спілки.  Заявив про свою позицію і тов. Бриж, який  підтримує позицію махлярства,  виступає проти проведення  в найближчій перспективі необхідного з’їзду, аби таваріщі шахрайськими способами забетонувалися в своїх керівних кріслах  НСЖУ якомога довше.

Панове, сидіння в кущах – це пасивна підтримка «корисних ідіотів». Хочеться вірити, що  у спілчан достатньо патріотизму і здорового глузду, аби змінити ситуацію, яка дискредитує усю Спілку і призводить до її фактичної руйнації. 

В. Набруско  30.07.2016. 

Поводом для гневного письма Набруско к членам правления и секретариату НСЖУ стала очередная активность первого секретаря НСЖУ Сергея Томиленко по наведению мостов с СЖР и предложение о совместной работе журналистов Украины и России по подготовке материалов о постконфликтной жизни Сараев и Боснии, поддержанное офисом той же Миятович в Вене. 

Даже интересно, чем закончится этот конфликт – но, судя по накалу страстей, НСЖУ может стать следующей зоной боевых действий в профессиональной среде. 

Фото: RFE-RL 

«Детектор медіа»
Теги
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Олександр Човган
2813 дн. тому
Чим більше українські організації будуть співпрацювати на міжнародній арені - і з представником ОБСЕ зі свободи слова, і з союзом журналістів Росії, і Америки - тим більше всі дізнаються правду і про Україну, і про проблеми дезінформації більшістю російських медіа, і про проблеми зі свободою слова і в Україні, і в Росії. А на рахунок "проти проведення в найближчій перспективі необхідного з’їзду" - це внутрішня проблема НСЖУ, її треба вирішувати за процедурами, передбаченими статутом. Це взагалі не пов'язане питання.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Віталій Баранник
для «Детектора медіа»
Історія про те, як досвідчений кіно- й телеоператор став таксистом і масажистом із купою вдячних клієнтів.
15 Серп 2023 14:10
4 145
Юлія Лавришин
Дві журналістки видання будуть раз на два тижні обговорювати внутрішньополітичні проблеми України
12 Трав 2023 17:32
2 263
Лєна Чиченіна
«Детектор медіа»
Ще двоє телевізійників пішли на війну. Інколи такі повідомлення стають несподіваними навіть для колективу.
12 Трав 2023 14:47
3 266
Роман Мельник
«Детектор медіа»
Кліп розповідає про історію 14-річного Саші, який пережив 5 місяців окупації та втратив дім.
11 Трав 2023 15:21
1 972
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
Журналістка Тетяна Федоркова: Харківські журналісти, на жаль, звикли до хамства з боку міської влади — особливо у відповідь на питання, які викликають критику або резонанс.
10 Трав 2023 19:14
11 267
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду