Опозиційні нардепи закликали медіаспільноту визначитись з єдиним кандидатом у Нацраду

10:31,
17 Червня 2013
6694

Опозиційні нардепи закликали медіаспільноту визначитись з єдиним кандидатом у Нацраду

10:31,
17 Червня 2013
6694
Опозиційні нардепи закликали медіаспільноту визначитись з єдиним кандидатом у Нацраду

Народні депутати України від опозиції, які до свого обрання працювали в медіасфері, закликають журналістські громадські організації та спілки визначитись з єдиною узгодженою кандидатурою від медіаспільноти для просування її у члени Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення.

 

Про це йдеться у заяві, яку підписали Микола Томенко, Ірина Геращенко, Рустам Раупов, Володимир Курінний, Володимир Ар'єв, Степан Курпіль та інші.

 

Народні депутати просять колег-журналістів «не повторювати помилок політиків, коли висування кількох, навіть дуже гідних кандидатів, призводить до розпорошення голосів і створює умови для перемоги кандидата від влади».

 

«Сьогодні кілька журналістських організацій та професійних спілок заявили про бажання подати свої кандидатури на члена Нацради з питань ТБ і радіомовлення. Якщо підемо таким шляхом - у сесійній залі знову буде безрезультатне голосування, або ж членом Нацради стане кандидат від більшості. Нинішня Нацрада дискредитована, її звинувачують у непрофесійності і корупції, там немає жодного представника, якого б висунули і підтримали громадські організації. Тому дуже важливо використати шанс і призначити на посаду члена Нацради людину, авторитетну і знану у професійному середовищі», - йдеться у заяві опозиційних нардепів.

 

Депутати заявляють, що опозиційні фракції, зокрема «УДАРу» і «Батьківщини», готові підтримати узгоджену кандидатуру, яку висунуть спільно громадські медіаорганізації.

 

«Ми апелюватимемо до Верховної Ради з вимогою підтримати таку кандидатуру. Парламент повинен виправити свої помилки, коли до Нацради було призначено людей, яких сьогодні підозрюють у корупції. Було б правильно, щоб члени Нацради, проти яких сьогодні порушена кримінальна справа, добровільно пішли у відставку, аби не плюндрувати і без того небездоганну репутацію регуляторного органу. А Верховна Рада має продемонструвати професійний, а не заангажований політичний підхід у призначенні нового члена Нацради і обрати на цю посаду шановану в медійному середовищі людину, за яку не соромно голосувати», -  наголошують підписанти у заяві.

 

За їх словами, залишився останній день для подачі документів і було б правильно використати цей час для узгодження найсильнішої прохідної кандидатури і підтримати її: «Ви часто і справедливо критикуєте політиків за невміння об'єднуватися. Покажіть приклад, нехай переможе здоровий глузд, а не амбіції, подайте кандидатуру, яку зможе підтримати сесійна зала ВР».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
Антикалиниченко
10:11 / 18.06.2013
У меня крамольный вопрос к публике: везде на ТК превалирует мнение, что членом НР должен быть журналист. Насколько журналист может быть хорошим чиновником? Может ли вообще им быть. Хорошо говорить и уметь писать на профессиональные темы и грамотно регулировать рынок медиа услуг, знать в совершенстве законодательство... Ближе всего все-таки медиа юрист с опытом руководящей работы и коммерческой деятельности. Сложный вопрос. Единую кандидатуру, которая бы устроила хотя бы большинство сложно найти. Нужен какой-то общий конгресс, выдвижение, программы, голосование. Как это сделал Нам. Но Нам это только лишь нам, нам и нам.
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду