Віват Діма! Остальних – мочіть в сортірє!

Віват Діма! Остальних – мочіть в сортірє!

28 Травня 2008
4354
28 Травня 2008
10:53

Віват Діма! Остальних – мочіть в сортірє!

4354
Звідси, із-за кордону євроцивілізації, здається, що Європа ночами не спить, а тільки гадає, хто ж переможе на «Євробаченні»?! Насправді ж, якщо опитати вісім із десяти якихось британців або італійців, то найввічливіші вам у відповідь іронічно п
Віват Діма! Остальних – мочіть в сортірє!
Віват Діма! Остальних – мочіть в сортірє!

Звідси, із-за кордону євроцивілізації, здається, що Європа ночами не спить, а тільки гадає, хто ж переможе на «Євробаченні»?! Насправді ж, якщо опитати вісім із десяти якихось британців або італійців, то найввічливіші вам у відповідь іронічно посміхнуться, решта глузливо перепитає «Євро…що»?

І не тому, що вони зовсім не чули про конкурс, хоча таких теж багато, а тому що на європейську музичну погоду він впливає приблизно так само, як наш «Пісенний вернісаж».

Шкода, звісно, бо це чи не єдина європейська арена, де за Україну нечасто буває соромно. Це з точки зору патріотизму. А з точки зору цинічної реальності, наївно думати, що Європа нарешті прозріла, коли почула суперхіт Shady Lady або побачила, як рве на собі одяг Вітя Білан, ширше відомий як Діма. Таких, як він, там хоч косою коси: кожен другий офіціант, кожен перший фітнес-тренер та відвідувач гей-кафе.

Інша справа, коли об’єднуються потужні зусилля гастарбайтерів! Бо саме вони – бензин конкурсу «Євробачення»! Навіть страшно запідозрити, що би це свято пісні і танцю без них робило… Ви ж не подумали, що це усілякі там Бальбоа з Вієрами посідали увечері перед телевізорами у Португалії і під якусь свою катаплану з винцем так організовано голосували за Україну. Ні, це бідолашні наші співвітчизники прагнуть хоч якось доторкнутися до рідної та не зовсім працесприятливої батьківщини.

Словом, чим гірше почуває себе країна, тим більше у неї шансів на перемогу. Недарма ж розвинуті держави, засновниці «Євробачення», вже й забули, коли вигравали востаннє. Їм це просто не потрібно, оскільки чільне місце в музичних чартах там і так займають не карамельні білани, а талановиті рок-групи. Точніше, у них це називається «поп», але на фоні наших доестрадних мотивів уперто звучить як рок...

Особисто я винесла з перегляду конкурсу одне єдине – я ніколи не дивитимуся його на російських каналах. Після них у таких випадках хочеться тихо взяти мотузку і починати вчитися крутити вузли.. Бо якщо ви не згодні з тим, що першоосновою світобудови є Російська Федерація, а Діма Білан уособлює Абсолютний Талант, тоді вам просто не зрозуміти ту надмірну, часом навіть шовіністичну бадьорість російського бомонду, з якою він виступав на каналі РТР. У їхнього конкурсанта, бачте, навіть сорочка була простенька, «не те, що в Ані Лорак», а він все одно переміг! Тут ще й Філя до пирога доклався, заявивши, що друге місце України – теж російське. І дійсно, це ж якби не славний Кіркоров, «укрАинская» претендентка пасла би задніх, та й грець! Дарма, що вона талановита і приваблива. Це, звісно, випадковість!

Тому «Віват Діма! Остальних – мочіть в сортірє!» – приблизно таке голосно волали ці люди. Напевно, мода на політкоректність до них ще не дійшла. Хоча, може, я просто заздрю. Бо саме такої радикальної форми самосвідомості іноді бракує нам.

(фото - УКРИНФОРМ)

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4354
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду