Володимир Корсунський: «Росія йде у прірву, а Путін — до міжнародного трибуналу»

Володимир Корсунський: «Росія йде у прірву, а Путін — до міжнародного трибуналу»

23 Березня 2014
12031
23 Березня 2014
16:58

Володимир Корсунський: «Росія йде у прірву, а Путін — до міжнародного трибуналу»

12031
Про що свідчить «бажання» Інформаційного телеграфного агенства Росії повернути собі радянську назву — коментує головний редактор інтернет-газети «Грани.ру»
Володимир Корсунський: «Росія йде у прірву, а Путін — до міжнародного трибуналу»
Володимир Корсунський: «Росія йде у прірву, а Путін — до міжнародного трибуналу»
ІТАР-ТАРС хоче повернути собі радянську назву ТАРС (Телеграфне агентство Радянського Союзу). Це рішення було одностайно ухвалене на засіданні оргкомітету з підготовки до святкування 110-ліття агентства, пише «Российская газета». Українські та російські журналісти жартують в інтернеті: Путін повертає Радянський Союз не лише за сенсом, але й формою.

Про що свідчить «бажання» Інформаційного телеграфного агенства Росії повернути собі радянську назву - коментує головний редактор інтернет-газети «Грани.ру» Володимир Корсунський. До речі, минулого тижня цей портал разом з «Ежедневным журналом» і Kasparov.ru потрапив до списку заборонених Роскомнадзором сайтів. За визнанням самого пана Корсунського, аудиторія «Граней» через це зросла на 30%.

 

- Передусім, це свідчить про те, що жодне агентство нічого не вирішує. Таке бажання агентства могло з'явитися у всіх співробітників і його керівництва тільки після команди або наполегливого «натяку». Мовляв, якщо ми відновлюємо Радянський Союз, то було б непогано повернути назву агентству. А, по-друге, я не оцінюю розумність реваншистських кіл у Кремлі...

 

Колег завжди важко оцінювати. Сьогодні, зазвичай, у Росії колеги не працюють. Сьогодні в Росії глава держави оголосив війну з «п'ятою колонною»: національними зрадниками і бог знає з ким, - всьому населенню Росії, яке з ним не погоджується. Влада діє абсолютно зрозумілими у військових обставинах засобами. Вона призначає спецпропагандистів на провідні посади в ЗМІ, які отримують звичайні завдання. Головне завдання під час ведення військових дій: «роззброєння» військ противника, дезорієнтація і паніка серед населення. Цим зараз займаються основні російські телевізійні канали.

 

Росія йде у прірву, а Путін - до міжнародного трибуналу. Чи дійдуть вони - це залежатиме від того, наскільки суспільство - не лише українське і російське, але й світове співтовариство здатне протистояти цій чумі.

 

Коли йде масована пропаганда, «обробляється» населення, люди навіть у розвинених країнах їй піддаються. Проте потім, у міру того, як психоз починає відступати (а відходить він, зазвичай, з нещастями), це минає, і люди починають тверезіти й бачити, в якому жаху вони жили. Це доволі часто відбувалося в різних куточках світу. За часів Радянського Союзу в населення був войовничий настрій під час афганської кампанії. Проте коли кампанія почала затягуватися, Афганістан - чинити опір, а до Росії пішли труни нещасних хлопців, люди почали тверезіти. Це стало одним із чинників, після якого Радянський Союз припинив своє існування.

 

Ігор Самокиш, «День»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Ігор Самокиш, «День»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12031
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду