Сайт «Кафы» атакували і «затролили» через інформацію про резонансне ДТП за участю співробітника СБУ

14 Березня 2013
6697
14 Березня 2013
17:33

Сайт «Кафы» атакували і «затролили» через інформацію про резонансне ДТП за участю співробітника СБУ

6697
Сайт «Кафы» атакували і «затролили» через інформацію про резонансне ДТП  за участю співробітника СБУ

Редакція міської газети «Кафа», яка видається у м.Феодосія (АР Крим), повідомляє про масоване вкидання на її сайт kafanews.com повідомлень, що не відповідають дійсності, і провокаційних коментарів. Протягом трьох останніх днів сайт також піддається масованим DDоS-атакам, через що його робота не була стабільною. Про це «Детектор медіа» повідомила особисто видавець газети «Кафа» Ірина Прокопюк.

 

Атаки на сайт і масоване вкидання фейкових новин та провокаційних повідомлень на своєму сайті редакція газети пов'язує з публікацією резонансних новин про ДТП у Феодосії за участю швидкої допомоги і автомобіля співробітника СБУ.

 

Як повідомляла «Кафа» , вдень 9 березня в Феодосії на перехресті вул. Чкалова і Сімферопольського шосе в автівку «швидкої допомоги» врізався «Volkswagen-Passat». У «швидкій» знаходилися п'ять осіб - фельдшер, лікар і водій, хлопець, якого в стані коми везли в лікарню,  та його батько. Фельдшер загинула на місці, лікар помер згодом у лікарні. Пізніше «События Крыма» повідомили, що за кермом Volkswagen був співробітник СБУ Михайло Анісімов.

 

На фото газети ще можна побачити номери автівки спіробітника СБУ, які потім зникли

 

Новина викликала великий резонанс у Федосії, і сайт kafanews.com опублікував серію новин про розвиток подій - у тому числі, про мітинг на підтримку водія «швидкої допомоги», якого наче б то намагаються зробити винуватцем аварії і загибелі лікарів.

 

За словами Ірини Прокопюк, після опублікування в інтернеті інформації про мітинг-протест, на сайті з'явилися коментарі відвідувачів, які намагалися спростувати цю інформацію або її спотворити. Також з'явилися твердження, що протестний захід переноситься і що учасникам мітингу будуть платити гроші.

 

«Ми помітили, що на нашому сайті почалася масова реєстрація відвідувачів, які хотіли залишити повідомлення або коментарі. Почалося масоване вкидання неправдивої інформації про зміну часу проведення мітингу, про наміри оплачувати участь у ньому, про буцімто плани татарської громади помститися співробітнику СБУ за участь в аварії. Ми вимушені були звернутися до організаторів мітингу, аби спростувати такі повідомлення і надати правдиву інформацію. Крім того, нові зареєстровані  відвідувачі залишали відверто про вокативні коментарі з погрозами та закликами розправи із співробітниками СБУ, які нам довелося модерувати і видаляти безперервно, у кілька змін», - розповіла Ірина Прокопюк.

 

 

Сайт також перестав нормально працювати через масовані DDоS-атаки. Керівник IT-відділу «Кафы» Наталія Ткацька зазначила, що атаки, яким в останні три дні періодично піддається сайт газети kafanews.com, викликають незручності для відвідувачів: сайт іноді «пригальмовує» або просто не відкривається. «Ми звернулися до фахівців, вони підтвердили, що наш сервер постійно атакують», - сказала пані Ткацька.

 

Наразі сайт працює, повідомила видавець Ірина Прокопюк. Щоби відновити його роботу, редакція звернулась до фахівців з технічної підтримки і оплатила їх послуги.

 

«Як нам повідомили фахівці, нові відвідувачі нашого сайту, що були з'явились протягом останніх двох-трьох днів,  мали IP-адреси, зареєстровані в Києві. Дуже не хотілося б думати, що роботу цих «тролів» оплачуємо ми як платники податків», - заявила Ірина Прокопюк.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6697
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду