Журналіста з Рівного Олександра Мельничука СБУ визнала свідком і викликала на допит

11 Березня 2013
6271
11 Березня 2013
13:17

Журналіста з Рівного Олександра Мельничука СБУ визнала свідком і викликала на допит

6271
Журналіста з Рівного Олександра Мельничука СБУ визнала свідком і викликала на допит

7 березня журналіста Видавничого Дому «Ого» з м.Рівного Олександра Мельничука було викликано повісткою до ОВС слідчого відділу УСБУ в Рівненські області. В документі було зазначено, що журналіст повинен прийти на допит у якості свідка. Про це «Детектор медіа» повідомив особисто Олександр Мельничук.

 

Журналіста викликав на допит старший слідчий ОВС слідчого відділу УСБУ в Рівненські області Едуард Михалюк, але допитував його оперуповноважений Сергій Лєщук. Олександр Мельничук не може, на вимогу СБУ, розкрити зміст допиту, але повідомив, що напередодні у нього відбулась телефонна розмова зі співробітником СБУ.

 

«5 березня близько 18.00 мені на мобільний зателефонував невідомий, який представився "старший оперуповноважений, майор (назвав прізвище, ім'я, по-батькові)», і повідомив,  що мене викликають по справі, що 18-19 лютого у м. Здолбунові (Рівненська область) на колії знайшли муляж вибухівки. Спочатку подумав, що має бути прес-конференція з цього приводу. Проте, коли я сказав, що "ви помилились, вам певно треба до тих, хто у нас криміналом у виданні займається", мені відповіли, що їм саме зі мною треба поговорити. Я перепитав, "а я то до чого? Я в тому Здолбунові був уже не пам'ятаю коли...". Чоловік сказав: "Ми багатьох викликаємо, то прокуратура поставила таке завдання. Ви не підозрюваний, а ми просто поспілкуємось".  З його слів, мені необхідно було  прийти о  10-тій ранку за адресою вул. Відінська, 4. Я попросив надіслати мені офіційно листа, і вже наступного дня отримав повістку до СБУ. У повістці було зазначено, що мене викликають в якості свідка по справі (і вказаний номер справи)», - повідомив пан Мельничук.

 

Журналіста, за його словами, здивувало, як за одну добу він міг перетворитися на свідка у кримінальному провадженні, хоча насправді не тільки не був свідком події 18-19 лютого у Здолбунові, але також не писав про неї у ЗМІ і не коментував на сайтах новин та у соцмережах.

 

За словами Олександра Мельничука, у нього існує алібі щодо подій у Здолбунові. У виданнях ВД «Ого» журналіст висвітлює соціально-політичну тематику. За версією Мельничука, підставою для допиту в СБУ могли стати його контакти у національно-патріотичних організаціях Рівненщини, заходи яких він неодноразово висвітлював.

 

7 березня «Детектор медіа» направила запити з приводу допиту журналіста Олександра Мельничука на і'мя прес-секретаря Голови Служби безпеки України Лади Сафонової та в УСБУ в Рівненські області і чекає на відповіді.

 

 

«Детектор медіа»

Фото з сторінки Олександра Мельничука у Facebook, копія надана журналістом

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6271
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду