Павло Шеремет уважає ситуацію довкола «Проти ночі» непорозумінням

9 Березня 2013
7973
9 Березня 2013
17:06

Павло Шеремет уважає ситуацію довкола «Проти ночі» непорозумінням

7973
Павло Шеремет уважає ситуацію довкола «Проти ночі» непорозумінням

Відомий журналіст, ведучий ток-шоу «Проти ночі з Павлом Шереметом» на каналі ТВі Павло Шеремет відмовився коментувати заяви журналістки, екс-депутата Ольги Герасим'юк щодо назви «Проти ночі».

 

Нагадаємо, пані Герасим'юк сказала, що здивована використанням ТВі назви її авторської програми «Проти ночі», яка виходила в ефірі «1+1» к 1997-1998 роках. За її словами, твердження Павла Шеремета в інтерв'ю «Детектор медіа» про те, що вони «розставили всі крапки над і», не відповідають дійсності.

 

Як сказав «Детектор медіа» Павло Шеремет, ситуацію довкола назви «Проти ночі» він вважає непорозумінням і припускає, що «хтось, можливо, штучно загострює її». Через це журналіст воліє вирішити всі питання безпосередньо з Ольгою Герасим'юк і сподівається, що дійде з нею згоди.

 

ТК також поцікавилася в Павла Шеремета, чи узгоджував він назву заснованого ним сайту «Историческая правда» з редактором «Історичної правди» Вахтангом Кіпіані. Саме цей підсайт «Української правди», як відзначив пан Шеремет в інтерв'ю «Детектор медіа», надихнув його, історика за освітою, на створення власного проекту.

 

Павло Шеремет відзначив, що «узгоджував назву сайту з Оленою Притулою, яка співпрацює з Вахтангом Кіпіані». «Взагалі, для інтернет-видань принциповішою є адреса домену. У нашому випадку вони різні», - сказав журналіст.

 

Нагадаємо, йдеться про сайти www.istpravda.com.ua та www.istpravda.ru.

 

«Детектор медіа»

 

Фото Павла Довганя

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7973
Коментарі
6
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
SamTakyj
4063 дн. тому
Навіщо чиплятись до назви та мови, коли сама програма БАНАЛЬНА
Раїс
4063 дн. тому
Згадала баба, як дівкою була. Є программа «Ревізор», був журнал «Ревізор», а ще раніше Гоголь написав комедію «Ревізор». Звичайна практика. Тут права первородства нема – є хіба що право наслідування. Однак журналісти часто амбіційно переоцінюють відсоток креативу у своїх придумках. Порушив Шеремет закон? Ні. Журналістку етику? Навряд. А претензії екс-нардепа – амбітні й надмірні, невмотивовані й несправедливі
Lom
4063 дн. тому
позорно, ничего не знача, быть притчей на устах у всех
Олексій Мазур, Дніпропетровськ
4063 дн. тому
"Сергій Головатий заганьбив 5 канал і ТВі за російськомовних журналістів" Депутат Верховної Ради кількох попередніх скликань Сергій Головатий в передачі «На слуху» на радіо «Ера-фм» назвав ганебною редакційну політику каналів, які пропагують українсько-російську двомовність у веденні програм. Зокрема, критиці був підданий 5 канал - за Сергія Дорофєєва, та ТВі через Павла Шеремета. Політик охарактеризував таку практику поверненням до радянських часів, в якій Україна мала колоніальний статус, а російська була привілейованою як мова міжнаціонального спілкування. Комічним символом подібного мовного неподобства Головатий назвав естрадний дует Штепселя й Тарапуньки. http://dusia.telekritika.ua/blog_alekseia_mazura/20619
Лука
4063 дн. тому
Какое позорище! Ничего сам придумать не может, все вторично, все заимствовано. Не может достойно выйти из ситуации, признать ошибку, быть честным... Грустно и не по-мужски!!!
uaixovich
4064 дн. тому
"уважає"? Пахло Азіров, не пиши сюди більше.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду