Рабинович заявив, що Деркач вимагав віддати Jewish News One. Деркач назвав це брехнею

6 Березня 2013
7887
6 Березня 2013
16:22

Рабинович заявив, що Деркач вимагав віддати Jewish News One. Деркач назвав це брехнею

7887
Рабинович вважає, що замах на нього може бути пов’язаний зі спробою відібрати в нього канал
Рабинович заявив, що Деркач вимагав віддати Jewish News One. Деркач назвав це брехнею

Бізнесмен Вадим Рабинович заявив, що йому погрожував і вимагав віддати телеканал Jewish News One народний депутат, помічник прем'єр-міністра Андрій Деркач. І в цьому він вбачає одну з версій замаху на своє життя. Про це він заявив на прес-конференції 6 березня, повідомляє сайт MIGnews, що належить пану Рабиновичу.

 

«На початку року, приблизно в середині січня, до мене прийшов народний депутат України, помічник прем'єр-міністра Андрій Леонідович Деркач, який прямо заявив, що вони - потужна сила і влада, а тому я повинен, дослівно, переписати на них свій телеканал JN1 - і навіть дав ім'я юриста, на якого це мені треба було переписати», - заявив пан Рабинович.

 

«Чому я до цього візиту ставлюся серйозно?.. Тому що свого часу в нас із Деркачем був спільний телеканал "Ера", який він відібрав схожим способом: мовляв, ти, Рабинович, людина нейтральна, перепиши канал на нас», - нагадав пан Рабинович.

 

 

«На цей раз він мені заявив: ти знаєш, хто за мною стоїть, з ким я співпрацюю і де я працюю... Розмовляти, мовляв, тут немає сенсу, рішення прийнято нагорі... Протягом тижня ти повинен передати канал, інакше будуть великі неприємності. Я йому відповів: я тебе дуже добре знаю, розумію, що це погроза... Я написав ґрунтовний лист генеральному прокурору України, в якому описав зміст розмови», - додав пан Рабинович.

 

Нагадаємо, 18 січня Вадим Рабинович звернувся до генерального прокурора. У заяві йшлося, що 17 січня до пана Рабиновича прибув високопосадовий чиновник нинішньої влади і, погрожуючи переслідуваннями - аж до фізичної розправи, висловив вимогу передати протягом тижня телеканал JN1 у їхнє розпорядження.

 

Після цього, як стверджує пан Рабинович, ніхто з Генпрокуратури його не викликав, ніяких заходів правоохоронні органи не вживали.

 

«Я хочу заявити й по цій версії: спроба мене залякати приречена на невдачу, я нікому свій телеканал не віддам - ні Андрію Леонідовичу Деркачу, ні комусь іншому, ні тому, хто може за ним стояти!..», - заявив пан Рабинович.

 

Народний депутат Андрій Деркач у коментарі агентству «Інтерфакс-Україна» заявив, що звинувачення Вадима Рабиновича є брехнею та провокацією, за яку доведеться відповідати в суді.

 

«Провокація Рабиновича мене здивувала. Від нього дізнався багато нового, зокрема, про існування єврейського телеканалу Jewish News One, при всій моїй повазі до цього медіаресурсу. На мій погляд, Рабинович міг би придумати більш логічний привід для провокації, ніж бутафорський вибух та інтерес члена Міжсоборної присутності Російської православної церкви, яким я є, до володіння єврейським телеканалом, при всій повазі до єврейської культури», - сказав пан Деркач.

 

Ще однією версією замаху на нього Вадим Рабинович вважає діяльність Єврейської громади України. «Щодня ми на адресу єврейських організацій - і це не лише в Києві - отримуємо масу погроз, залякувань, образ... На жаль, на це практично не реагують правоохоронні органи. Як не реагували вісім років тому на побиття журналіста Володимира Кацмана, як не реагують на побиття декілька місяців тому представника Івано-Франківської єврейської громади, на образливі написи на єврейських пам'ятниках і побиття равинів», - заявив пан Рабинович.

 

Як відомо, 4 березня близько 16:00 неподалік від станції метро «Кловська» (вулиця Мечникова) було скоєно замах на Вадима Рабиновича. Ніхто не постраждав.

 

5 березня столична міліція повідомила, що відкрила карне провадження за статтею "Хуліганство" у зв'язку зі спробою підірвати автомобіль пана Рабиновича.

 

Сам Вадим Рабинович обіцяє 1 мільйон гривень за допомогу в затриманні підривника.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7887
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду