Перший номер українського National Geographic вийде 25 березня

5 Березня 2013
8240
5 Березня 2013
16:13

Перший номер українського National Geographic вийде 25 березня

8240
Поки що журнал виходитиме лише в паперовій версії
Перший номер українського National Geographic вийде 25 березня

Перше число української версії науково-популярного журналу National Geographic надійде в продаж 25 березня. Про це повідомляється на офіційній сторінці видання у Facebook.

 

Передплату журнал зможе оголосити вже після виходу першого числа. Тобто редакційну передплату можна буде оформити вже з 25 березня, а от передплата через «Укрпошту» розпочнеться тільки з другого півріччя, тобто з липня.

 

Журнал можна буде придбати в кіосках, на розкладках преси, у супермаркетах у різних містах України. Детальний перелік торговельних мереж редакція обіцяє оприлюднити в другій половині березня. Роздрібна ціна становитиме 25 гривень.

 

 


 

 

Поки що журнал виходитиме в Україні тільки в паперовій версії. Веб-сайт і версії для планшетів і смартфонів - це перспективи на майбутнє, уточнює редакція.

 

«National Geographic Україна» виходитиме українською мовою. У журналі міститиметься й український контент - у перших номерах до 10%, але в перспективі редакція планує вийти на 20-25%.

 

Як писала «Детектор медіа», «National Geographic Україна» випускатиме видавничий дім Sanoma Media Ukraine. Головним редактором було призначено Ольгу Вальчишену, заступником головного редактора - Дмитра Губенка.

 

У жовтні 2012 року в Державній реєстраційній службі було зареєстровано журнал National Geographic Ukraine, у січні 2013-го - журнал National Geographic Ukrainian Edition. Засновником обох видань є ТОВ «Видавничі ініціативи» (юридична особа видавництва Sanoma Media Ukraine).

 

Sanoma Media Ukraine вело переговори про запуск української версії National Geographic протягом кількох років. Спершу запуск планувався на грудень 2008 року, потім його перенесли на березень-квітень 2009-го, але відклали на невизначений термін, до кінця економічної кризи. Восени 2010-го року видавництво відкликало ліцензію через нерентабельність цього проекту. Але згодом поновило переговори. За інформацією «Детектор медіа», у вересні 2012-го сторони досягли домовленості зі зміненими ліцензійними умовами.

 

Кілька років тому українське видання National Geographic вже існувало. Проте воно не мало в Україні власної редакції - його функція зводилася до розповсюдження, збирання й розміщення місцевої реклами. Обсяг рекламних надходжень був невеликим, тому видання закрили.

 

Дотепер в Україні розповсюджувалася російська версія видання, але напередодні виходу української версії Sanoma Media Ukraine припинили завезення в Україну російського National Geographic.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8240
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду