У Полтаві нагородили журналістів з активною громадянською позицією

4 Березня 2013
4957
4 Березня 2013
12:30

У Полтаві нагородили журналістів з активною громадянською позицією

4957
У Полтаві нагородили журналістів з активною громадянською позицією

На Полтавщині підвели підсумки конкурс на на краще висвітлення теми парламентських виборів 2012 року, проблем перебігу виборчої кампанії, дотримання виборчого законодавства та вільного волевиявлення громадян.  Про це повідомляє Людмила Кучеренко, президент Полтавського обласного медіа-клубу.

 

Позаминулого року народний депутат України Юрій Бублик та Полтавський обласний медіа-клуб оголосили обласний журналістський конкурс на на краще висвітлення теми парламентських виборів на Полтавщині. На думку Людмили Кучеренко, проведення такого конкурсу було викликане необхідністю суспільного визнання тієї частини полтавських журналістів, які під час парламентської виборчої кампанії займали активну громадянську позицію, палким словом боролися за чесні вибори, доносили до виборців правдиву інформацію про суб'єкти виборчого процесу, викривали технології маніпуляції, підкупу та фальсифікацій.

 

Свої творчі доробки надіслали незалежні журналісти, творчі працівники недержавних ЗМІ та Інтернет-видань регіону. Показово, що жоден журналіст комунальних ЗМІ області не виявив бажання взяти участь у конкурсі.

 

Членами журі стали: Ганна Антипович (Дениско) - віце-президент Полтавського обласного медіа-клубу; Олександр Кулик - редактор газети «Полтавська думука»; Василь Неїжмак - власкор газети «Україна молода»; Олександр Данилець - власкор газети «Урядовий кур'єр»; Тамара Машкіна - журналістка, член Полтавської обласної спілки літераторів.

 

Кожен з членів журі за 10-ти бальною системою оцінював подані на конкурс статті за такими критеріями: об‘єктивність і виваженість, активна громадянська позиція і власний погляд на проблему; глибина і аналітичність; стилістична вправність; використання статистичних та соціологічних даних, світового та європейського досвіду; використання місцевого матеріалу; наявність висновку.

 

Переможці конкурсу визначалися за загальною кількістю набраних балів.

 

Лауреатами конкурсу стали: 1 премія - Ігор Моісєєнко, незалежний журналіст  (Кременчук); 2 премія - Олександр Бєлковський, незалежний журналіст  (Кременчук); 3 премія - Віктор Козоріз, редактор газети «Миргородська правда» (Миргород).

 

 

«Детектор медіа» 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4957
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду