Органи виконавчої влади опрацювали 43 тисячі інформаційних запитів протягом 2012 року

27 Лютого 2013
5107
27 Лютого 2013
10:53

Органи виконавчої влади опрацювали 43 тисячі інформаційних запитів протягом 2012 року

5107
3400 запитів надійшло від журналістів
Органи виконавчої влади опрацювали 43 тисячі інформаційних запитів протягом 2012 року

Про це 26 лютого розповів керівник головного управління з забезпечення доступу до публічної інформації Адміністрації президента Денис Іванеско, під час круглого столу «Актуальні проблеми застосування Закону України "Про доступ до публічної інформації" органами державної влади та місцевого самоврядування». 

 

За його словами, 93% інформаційних запитів було оброблено протягом 5 днів. Більше половини з них надійшли електронною поштою - понад 25 тисяч.

 

«Закон про доступ уперше в українському законодавстві легалізував електронну пошту як засіб комунікації між державою і громадянами. Як бачимо, цей інструмент виявився затребуваним», - додав Іванеско.

 

Роксолана Стадник, керівник управління забезпечення доступу до публічної інформації секретаріату Кабінету Міністрів, зазначила, що найбільше запитів протягом минулого року було опрацьовано Міністерством внутрішніх справ. На другому місці - Київська міська державна адміністрація, далі - міністерства юстиції, охорони здоров'я та Кабінет міністрів.

 

До Адміністрації президента протягом 2012 року надсилали приблизно по 15 запитів щодня. Всього за рік їх надійшло 3755, з них від журналістів - 219. На 99% запитів відповіді були надані протягом 5 днів.

 

«До ухвалення закону про доступ до публічної інформації до Адміністрації президента надходило небагато запитів - 27 у 2009 та 25 у 2010 році. Гадаю, що це пов'язано з тим, що на відповідь на запит було відведено аж 30 днів. Через місяць інформація, яку просили надати зараз, могла були для людини вже не актуальною», - пояснив пан Іванеско.

 

Також він повідомив, що протягом 2012 року завдяки закону про доступ до публічної інформації було відкрито 290 тис. документів у 103 органах центральної виконавчої влади та місцевого самоврядування.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5107
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду