Forbes.ua перестав наповнювати тему «Розслідування»

26 Лютого 2013
5230
26 Лютого 2013
18:09

Forbes.ua перестав наповнювати тему «Розслідування»

5230
Олександр Акименко пояснив, що редакція перестала маркувати матеріали як розслідування
Forbes.ua перестав наповнювати тему «Розслідування»

Інтернет-видання Forbes.ua перестало наповнювати тематичний блок «Розслідування». Останній матеріал по темі - «Иванющенко займется сбором металлолома» - датовано 29 січня. Як повідомили джерела «Детектор медіа», нещодавно з Forbes.ua звільнилася журналіст відділу розслідувань Катерина Каплюк, яка перейшла в Kyiv Post, тож може йтися про закриття відділу.

 

Заступник головного редактора Forbes, керівник відділу розслідувань Олександр Акименко спростував «Детектор медіа» чутки, що відділ розслідувань закрито, та підтвердив, що Катерина Каплюк звільнилася за власним бажанням.

 

«Усе в силі, ми працюємо над різними темами, і ніхто не збирався закривати відділ розслідувань. Поки що нас двоє (Олександр Акименко і Сергій Головньов. - ТК), але ми активно шукаємо в команду нову людину», - сказав пан Акименко.

 

Відсутність оновлень по темі заступник головреда Forbes пояснив тим, що редакція перестала маркувати ці матеріали як розслідування. «У Леоніда (Бершидського) було своє бачення, як вони мають оформлятися на сайті, у Володі (Федоріна) своє бачення. Матеріали не тегуються і не виходять під плашкою "Розслідування", це не означає, що відділ пропав і що ми припинили робити розслідування. Це означає просто, що ми подаємо їх в іншій формі», - наголосив пан Акименко.

 

Як свідчить пошук по сайту Forbes.ua, останні матеріали Сергія Головньова виходили в розділі «Держава».

 

За словами пана Акименка, його відділ активно працює над пошуком нових розслідувань і має в розробці декілька тем. На запитання, чи будуть нові матеріали маркуватися як розслідування, він відповів так: «Якщо буде щось таке, що ми накопаємо й буде мати шалений резонанс, чому б і ні. Хочеться вийти з якісним матеріалом і ліпити плашку, кричати "вовк" тоді, коли це дійсно "вовк"».

 

Журналіст Катерина Каплюк, відповідаючи на запитання «Детектор медіа» про причини звільнення та про вірогідні проблеми відділу розслідувань, повідомила, що звільнилася через те, що хотіла попрацювати саме в Kyiv Post, «а у Forbes ніби істотних проблем не було».

 

«Відділ існує, там лишились Сергій Головньов та Олександр Акименко, і сподіваюсь, що вони продовжать проводити розслідування», - сказала вона.

 

Нагадаємо, про те, що Forbes.ua займатиметься журналістськими розслідуваннями, стало відомо ще на етапі підготовки сайту до запуску. З моменту старту видання (3 вересня 2012 року) щомісяця виходило 5-6 матеріалів по темі розслідувань. Forbes.ua випустив, зокрема, розслідування про збагачення Олександра Януковича та становлення компанії «ГазУкраїна-2009». У січні вийшло лише два матеріали з тегом «Розслідування», у лютому - жодного.

 

Forbes належить Українському медіахолдингу (UMH, УМХ).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5230
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Читатель
4056 дн. тому
Вы не понимаете ) все же только и мечтают почитать, где и как ходила Катерина Каплюк, а тем более, как ее возили на автомобиле)
Читатель
4069 дн. тому
Вы читали те расследования??? Могу бросить пару ссылочек сюда. Мы ходили-ходили, ходили-ходили и ниче не нарыли. Так кратко можно описать содержание большинства из них. Поэтому посколкьо у Федорина ума больше, чем у Лени Космоса, он и решил прикрыть этот позор
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду