Вимкнення передавачів державними мовниками вважатиметься саботажем – Курдінович

25 Лютого 2013
4464
25 Лютого 2013
19:01

Вимкнення передавачів державними мовниками вважатиметься саботажем – Курдінович

4464
Державні мовники зможуть підписати угоди з операторами телекомунікацій тільки після внесення змін до держбюджету
Вимкнення передавачів державними мовниками вважатиметься саботажем – Курдінович

Вимкнення передавачів Національної радіокомпанії України (НРКУ) або інших державних мовників не може більше повторитися. «Будь-які подібні ініціативи наших керівників будуть рахуватися саботажем», - заявив голова Держкомтелерадіо Олександр Курдінович 25 лютого на засіданні підсумкової колегії Державного комітету телебачення і радіомовлення.

 

«Жодних скорочень покриття населення і території національним мовленням не допустимо. Усі керівники компаній і операторів телекомунікацій попереджені», - сказав пан Курдінович.

 

У коментарі «Телекритиці» пан Курдінович уточнив, що жодних дисциплінарних рішень щодо гендиректора НРКУ Тараса Аврахова не було вжито. «Він вчинив, на його розуміння, правильно. Це його думка. Єдине, що ми були здивовані, тому що він не погодив це рішення з нами, а ми вже дізналися по факту. І ми не впевнені в адекватності й необхідності прийняття таких радикальних заходів», - сказав голова Держкомтелерадіо.

 

Крім НРКУ більше ніхто з державних мовників не звертався до операторів телекомунікацій з проханням вимкнути передавачі, посилаючись на нестачу фінансування, зауважив пан Курдінович.

 

Зараз мовлення ведеться, наголосив він, але угоди з операторами телекомунікацій державні мовники зможуть підписати тільки після внесення змін до державного бюджету щодо забезпечення повної потреби в трансляції програм.

 

«Відповідно до чинного законодавства найближчим часом усі державні мовники будуть укладати контракти з операторами телекомунікацій за процедурою закупівлі за державні кошти. Ми не можемо розпочати ці процедури, тому що за нинішнім бюджетом коштів вистачає тільки на перший квартал. А відповідно до чинного бюджетного законодавства ми повинні укласти договори на цілий рік. Тому ми чекаємо змін до державного бюджету на цей рік, і після цього одразу розпочнемо відповідні процедури й укладання угод, але вони будуть чинними з 1 січня», - розповів пан Курдінович.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4464
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду