Володимир Фесенко вважає «Діалог з країною» Януковича зразком пострадянської політичної культури

22 Лютого 2013
6493
22 Лютого 2013
17:32

Володимир Фесенко вважає «Діалог з країною» Януковича зразком пострадянської політичної культури

6493
Янукович «любить контролювати процес розмови з журналістами, а не бути об’єктом інформаційних атак»
Володимир Фесенко вважає «Діалог з країною» Януковича  зразком пострадянської політичної культури

Телепроект «Діалог з країною» за участю президента Віктора Януковича нагадував велику піар-акцію. Про це в коментарі Тиждень.ua заявив політолог Володимир Фесенко.

 

«Це велика піар-акція. І відповідно формат, який був запропонований, обрали найбільш зручний та оптимальний для Януковича. На відміну від Путіна чи Лукашенка, Янукович - не публічний, не любить спілкування з великою кількістю журналістів. Тобто вибрали навіть технологічно камерний формат, який би був більш зручний для Януковича», - заявив політолог.

 

За словами експерта, Янукович «любить контролювати процес розмови з журналістами, а не бути об'єктом інформаційних атак».

 

«Багато хто порівнює цей формат з тими форматами, які використовує Путін. Однак є суттєві відмінності. Для Путіна формат великих прес-конференцій - більш органічний. Вони є моноспектаклем Путіна, де він головний актор, любить імпровізацію, конфліктні ситуації. Для Януковича такий формат не дуже прийнятний. Йому зручніший формат, де можна продемонструвати свої управлінські риси», - заявив Фесенко.

 

Експерт наводить приклад із запитанням Януковичу від пенсіонерки з Києва. «Янукович в такій радянській манері майже грюкнув по столу і почав вимагати, щоб їй негайно допомогли. Це формат, який адекватний пострадянській політичній культурі. І самому Януковичу підходить така ментальність», - зазначив він.

 

Однак ефект проекту для Януковича, за словами Фесенка, буде обмежений. «Не треба очікувати, що це відразу дасть зростання популярності президента», - додав він.

 

Нагадаємо, 22 лютого протягом 4 годин тривав прямий ефір проекту «Діалог з країною», у якому президент Віктор Янукович з нагоди третьої річниці своєї інавгурації спілкувався з громадянами країни. У різних регіонах під час прямого ефіру працювали 18 журналістів, які допомагали громадянам ставити запитання Януковичу.

 

На Майдані Незалежності, де було включення телепроекту «Діалог з країною», виникали сутички між громадянами через те, хто саме ставитиме запитання Віктору Януковичу.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6493
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Nn
4072 дн. тому
Старая пердя голосовала за "пакращення"-все отримала ?
Даа
4072 дн. тому
Помоему при Лёлике Брежневе такого не было. Чем дальше в лес тем больше дров.Финиш приехали.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду