Донецькі журналісти заявляють про спроби приховування інформації прес-службою ДСНС

20 Лютого 2013
5647
20 Лютого 2013
17:19

Донецькі журналісти заявляють про спроби приховування інформації прес-службою ДСНС

5647
Донецькі журналісти заявляють про спроби приховування інформації прес-службою ДСНС

20 лютого журналісти Донецької області звернулися до Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області із заявою про спроби відомства приховати від них оперативну інформацію про аварію в Донецьку літака АН-24. Про це йдеться у відкритому зверненні співробітників ЗМІ регіону. Лист було опубліковано в соціальній мережі Facebook.

 

Звернення надіслане на ім'я начальника Головного управління ГСЧС України в Донецькій області Миколи Ільченка та керівника прес-служби ГСЧС України Світлани Бородіної з проханням розглянути питання про профпридатність і відповідність займаній посаді прес-секретаря ГУ ГСЧС України в Донецькій області. Підписи під зверненням поставили представники майже всіх національних каналів, ряд кореспондентів, редакторів газет та інтернет-видань.

 

Журналісти підкреслюють, що 13 лютого прес-служба Головного управління ГСЧС України в Донецькій області «проявила некомпетентність, неоперативність і непрофесіоналізм у висвітленні теми авіакатастрофи АН-24 на території Донецького міжнародного аеропорту ім. Прокоф'єва».

 

«Про надзвичайну ситуацію в аеропорту ЗМІ Донецької області дізналися не від прес-служби Головного управління ГСЧС України в Донецькій області, а з повідомлення в соціальній мережі Facebook о 19.10, тобто пройшло більше години після авіакатастрофи», - йдеться у зверненні.

 

Представники ЗМІ відзначають, що 13 лютого, починаючи з 19.30, в аеропорту знаходилося вже більше 20 журналістів національних телеканалів, газет, інформагентств, інтернет-сайтів, які намагалися отримати коментар щодо події, проте жодного представника прес-служби Головного управління ГСЧС України в Донецькій області там не було.

 

Журналісти заявляють, що спікера для тележурналістів за темою катастрофи керівник прес-служби Головного управління ГСЧС України в Донецькій області Інна Сєдова знайшла після 21.00, коли з аеропорту роз'їхалися представники практично всіх телекомпаній.

 

У листі наводяться й інші приклади складнощів отримання інформації від прес-служби ГУ ГСЧС України в Донецькій області.

 

Нагадаємо, 13 лютого о 18.09 в Донецькому міжнародному аеропорту ім С. Прокоф'єва впав літак, що прямував із Одеси. На борту знаходилися 52 людини, п'ятеро загинули.

 

Катерина Воєвська для «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5647
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
гость
4054 дн. тому
ай-ай-ай не дали посмаковать чужое горе товарищам писакам. фуй противные
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду