Видавництво преси «Економіка» планує заробляти на бізнес-івентах

19 Лютого 2013
5762
19 Лютого 2013
15:39

Видавництво преси «Економіка» планує заробляти на бізнес-івентах

5762
Видавництво преси «Економіка» планує заробляти на бізнес-івентах

Видавництво преси «Економіка» (видавець журналів «ИнвестГазета», MMR і «Топ-100», а також власник сайту delo.ua), що входить у холдинг EastOne Віктора Пінчука змінює бізнес-модель та відтепер займатиметься організацією ділових заходів. Про це повідомляє газета «Коммерсантъ Украина».

 

У березні видавництво «Економіка» перейменують у «Комунікаційний хаб "Економіка"», після чого основним джерелом його доходів стане організація ділових заходів, випуск корпоративних видань та маркетинговий консалтинг.

 

«Ми дійшли до того рівня, коли слово «видавництво» у назві стало заважати, - зазначила генеральний директор видавництва «Економіка» Ірина Рубіс. - Втім, в «Економіці» не мають наміру зовсім відмовлятися від сайту та видання журналів. Просто ці напрямки відійдуть на другий план».

 

Наразі «Економіка» є збитковою. Рекламні надходження значно скоротилися після закриття друкованої версії газети «Дело» в кінці 2011 року. Якщо до закриття друкованої версії «Дела» видавництво «Економіка» займала 19-е місце серед видавничих домів за розміром рекламних доходів (10,4 млн грн за дев'ять місяців 2011 року; за оцінкою «Комунікаційного альянсу»), то в минулому році видавництво не увійшло навіть до тридцятки найбільших гравців.

 

В останньому публічному фінансовому звіті компанії за підсумками 2009 року за період, трохи більший року після придбання «Економіки» групою EastOne, вказаний чистий збиток у розмірі 28 680 000 грн.

 

За допомогою нової стратегії у компанії розраховують окупити витрати вже в наступному році.

 

«Ми почали тестувати цю модель в минулому році - проводили конференції Business Wisdom Summit, круглі столи та майстер-класи. В результаті чистий збиток компанії за минулий рік скоротився вдвічі», - говорить пані Рубіс.

 

На думку експертів, проведення конференцій зазвичай не вимагає великих витрат від видавництв, тому що за велику частину послуг, таких, як, наприклад, оренда приміщень, зазвичай можна розрахуватися за бартером.

 

«Правильно вибудувана репутація дозволяє підвищувати ціни і на пряму рекламу - якщо видання завоювало довіру читачів, рекламодавці будуть розміщуватися не тільки через охоплення аудиторії, а для того, щоб їх асоціювали з цією репутацією», - зазначає Володимир Чеповий, який в різні роки керував видавничими холдингами «Бліц-Інформ», «Караван Медіа», «Медіа Інвест Груп» і «Галицькі контракти».

 

Також, Володимир Чеповий стверджує, що проведення заходів не приносить великих доходів. «Це не може зрівнятися з прямою рекламою», - вневнений Чеповий.

 

Наприклад, проведення конференції Adam Smith Conference, за оцінками учасників ринку, приносить організаторам до 20 тис. євро в рік. Гендиректор інтернет-провайдера FreshTel Олена Мініч, чия компанія була партнером Business Wisdom Summit, організованого «Економікою», говорить, що спонсорство обійшлося компанії недорого - 30 тис. грн плюс забезпечення інтернет-доступу під час проведення заходу. Для порівняння, щомісячний прибуток від реклами в журналі «Фокус», за даними «Комунікаційного альянсу», - близько 2,5 млн грн (235 тис. євро).

 

Крім того, як зазначив директор департаменту маркетингу і реклами концерну «Ніко» (імпортер Mitsubishi) Ярослав Вовк, «бізнес-івенти цікаві далеко не всім категоріям рекламодавців».

 

Вероніка Коробенюк для «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5762
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Руби с плеча
4075 дн. тому
Тепер можна написати посібник "Як знищити видавництво" Купа брендів, які ще декілька років тому щось означали на ринку преси просто викинули в унітаз. А ці плани - це окозамилювання.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду