Журналіст «Експресу» Тарас Зозулінський заявляє, що заборгованість по зарплаті йому не погасили

15 Лютого 2013
6850
15 Лютого 2013
17:30

Журналіст «Експресу» Тарас Зозулінський заявляє, що заборгованість по зарплаті йому не погасили

6850
Журналіст «Експресу» Тарас Зозулінський заявляє, що заборгованість по зарплаті йому не погасили

Редактор відділу спеціальних проектів газети «Експрес» Тарас Зозулінський  стверджує, що  заборгованість   по зарплаті йому не погасили. З цього приводу він написав три заяви до прокуратури  на дії головного редактора «Експресу»  Ігоря Починка.  Про це він повідомив  «Детектор медіа» особисто.

 

Тарас Зозулінський розказав, що працював у газеті «Експрес» з 22 листопада до 30 листопада 2012 року  за сумісництвом (основне місце праці - газета «Львівщина», видавцем якої було комунальне підприємство «Львів-ТБ»), а з грудня розпочав роботу у штаті на посаді редактора відділу спеціальних проектів.

 

За його словами, конфлікт з Ігорем Починком почався тоді, як він відмовився підписувати своїм прізвищем одну зі статей після того, як вона зазнала суттєвої редактури.

 

«У нас була умова: своє прізвище ставить Світлана Мартинець і додає відділ розслідувань, оскільки документи для неї знайшов я, і це моє право отримати винагороду за роботу. Однак вийшов матеріал про цю оборудку, про те, що Ярослав Дубневич з Михайлом Гичкою та його сином Назарієм Гичкою вкрали близько 5 млн. грн. у мешканців міста Львова на тендері на закупівлю медичного обладнання і на закупівлю томографів для львівського обласного медичного центру.  І я бачу, що там стоїть підпис «Світлана Мартинець» і «Тарас Зозулінський»», - розказує він.

 

Пан Зозулінський стверджує, що після  цього він почав «скандалити зі Світланою Мартинець та з Ігорем Починком», і відтоді почались проблеми з невиплатою зарплати. За його словами, у бухгалтерії, йому повідомили, що за листопад зарплати не буде.

 

За його  словами, з самого початку роботи він домовився з Ігорем Починком про зарплату 7 тисяч гривень. Також він додає, що розмова про розмір заробітної платні записана у нього на диктофон. «У грудні мені виплатили близько 6 тисяч. Однак у січні мені чомусь заплатили лише 2180 гривень. За листопад мені не виплатили жодної копійки. Мені повідомили в прокуратурі, одне кримінальне впровадження буде передане до підзвітності податкової Львівської області, друге і третє будуть передані у франківський райвідділ міліції. Начальник райвідділу міліції Віталій Горський підтвердив, що їм прийшли матеріали по двох кримінальних впровадженнях і зараз триває розслідування», - додає він.

 

Також журналіст додає, що наразі продовжує працювати в «Експресі», хоча й написав заяву звільнення. За його словами  вона не підписана керівником видання, оскільки він з 9 лютого перебуває на лікарняному: «Заяву на звільнення за власним бажанням я був змушений написати, оскільки Ігор Починок не дозволив мені взяти відпустку ні за свій рахунок, ні  за рахунок чергової відпустки. А мої батьки зараз перебувають у важкому стані».

 

«Експрес» зайняв таку позицію, що нібито представники прокуратури та міліції здійснюють тиск, це не правда. Їх дії пов'язані якраз з моїми заявами та повідомленнями про вчинення злочину Ігорем Починком. Хоча в Україні є презумпція невинності, і злочинцем можна назвати тільки після рішення суду, але я  зібрав усі докази і питання доведення його вини та потрапляння у місця позбавлення волі - це лише питання часу», - наголошує Тарас Зозулінський.

 

У свою чергу Ігор Починок у коментарі «Детектор медіа» зазначив, що після  появи у ЗМІ інформації про те що  начебто існували проблеми зі своєчасністю виплати зарплат журналістам «Експресу», він звернувся до бухгалтерії з проханням надати відповідні роз'яснення. «Керівник  підприємства звернувся офіційно у банк з проханням підтвердити факти зарахувань зарплатних коштів на особову картку Зозулінського. Згідно з наданими даними, я бачу, що Зозулінському  за період його роботи сім разів зараховувались кошти заробітної плати. Вісім разів він знімав ці кошти зі своєї картки.  Він у нас працював з грудня, і його середньомісячна зарплата складала  орієнтовно 5 тисяч гривень. Всі ці кошти перераховувались на зарплатну картку», - каже він.

 

Нагадаємо, Тарас Зозулінський  звернувся до прокуратури Франківського району міста Львова з заявою про невиплату заробітної плати керівником видання - Ігорем Починком.  Прокуратура внесла відомості про  цю заяву до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань. І за підслідністю відправила заяву до органів внутрішніх справ, які  й проводитимуть розслідування.

 

Ігор Починок інформацію про невиплату зарплати заперечив і розказав, що Тарас Зозулінський написав заяву на звільнення  4 лютого.

 

Нагадаємо, 6 січня кореспондент  газети «Експрес» Тарас Зозулінський заявив, що знайшов у своєму домашньому одязі автономний прослуховуючий пристрій. Журналіст  та редакція газети подали заяви та повідомлення про злочин до Галицького РВ ЛМУ ГУМВС України у Львівській області, ГУМВС України у Львівській області, Прокуратури Львівської області та Управління Служби Безпеки у Львівській області.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6850
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Рыбка
4059 дн. тому
Как может бухгалтер организиции владть информацией о снятии денег со счета? Информацию о снятии денег, расчете и прочих транзакционных операциях банк может предоставить только держателю карточки - при запросе или обращении на информационную линию банка с предоставлением слова-пароля и других своих данных.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду