Конфлікт у «Чорноморці» має політичне підґрунтя – Притула

7 Лютого 2013
6152
7 Лютого 2013
13:53

Конфлікт у «Чорноморці» має політичне підґрунтя – Притула

6152
Конфлікт у «Чорноморці» має політичне підґрунтя – Притула

Соціальний конфлікт у Чорноморській телерадіокомпанії має політичний бекграунд і є наслідком дій влади щодо знищення економічної бази опозиційних політиків у Криму. Таку думку висловив голова Комітету з моніторингу свободи преси в Криму Володимир Притула, коментуючи «Детектор медіа» страйк працівників «Чорноморки».

 

«Фінансова криза в телекомпанії розпочалася одразу після зміни влади, - розповідає кримський медіаексперт. - Власниками "Чорноморки" є народні депутати від "Батьківщини". Одразу після президентських виборів у них почалися проблеми. Було порушено кримінальні справи проти керівника телекомпанії, яка змушена була піти, у них забрали частину частот. Але найголовніше - після виборів влада і правоохоронні органи з політичних мотивів фактично знищили кримський бізнес власників телекомпанії. Телекомпанія була дотаційною, це був не економічний, а політичний проект для власників, і після знищення економічної бази власників почалися фінансові проблеми в телекомпанії. Наскільки я знаю, представники влади неодноразово пропонували власникам продати телекомпанію, але вони відмовлялися - Андрій Сенченко публічно заявляв, що він ніколи не продасть телекомпанію».

 

На думку пана Притули, в рішенні трудового колективу політики немає, хоча він не виключає, що соціальний конфлікт підбурювався ззовні. «Там працюють люди різних політичних поглядів. Вони реалізовували редакційну політику, яку визначали власники телекомпанії. Але там дійсно тривалий час затримували і не виплачували зарплату, провідні журналісти пішли, набиралися на роботу студенти, аматори. Фактично з 2010 року телекомпанію знищувала влада. А менеджмент і власники винні в тому, що не змогли цьому протистояти і виробити стратегію», - зазначив пан Притула.

 

Як писала «Детектор медіа», 7 лютого колектив Чорноморської телерадіокомпанії страйкує - в ефір можуть не вийти новини і можуть бути ускладнення з іншим забезпеченням ефіру. Причина страйку - борги по зарплаті, за даними колективу, за чотири місяці.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6152
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду