Телеканал УПЦ (МП) планує розпочати мовлення в День хрещення Русі

5 Лютого 2013
4112
5 Лютого 2013
15:41

Телеканал УПЦ (МП) планує розпочати мовлення в День хрещення Русі

4112
Телеканал УПЦ (МП) планує розпочати мовлення в День хрещення Русі

Телеканал Української православної церкви Московського патріархату з робочою назвою «Образ», який створюється на базі телекомпанії депутата Володимира Продивуса, планує розпочати мовлення 28 липня. Про це в інтерв'ю «Детектор медіа» розказав голова Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ протоієрей Георгій Коваленко.

 

За його словами, початок мовлення буде приурочено до 1025-річчя хрещення Київської Русі.

 

«Наша ідея - створити соборне телебачення. Якщо сказати світською мовою, це буде громадське телебачення. Ми хочемо, щоби в ефірі було представлено образ церкви, реальні люди, які її складають. На каналі виходитимуть і богослужіння, і богословські програми, і проекти про благодійність, про окремі служіння», - зазначив Георгій Коваленко

 

Нагадаємо, минулого тижня народний депутат від Партії регіонів Володимир Продивус висловив бажання віддати свою телекомпанію (її назва поки що не розголошується), що має ліцензію на супутникове мовлення, для транслювання програм православної церкви. Оскільки законодавство забороняє релігійним організаціям виступати засновниками телерадіоорганізацій, власник каналу по суті не зміниться - лише програмна концепція, яка наразі погоджується. Відповідні документи для внесення змін у ліцензію незабаром буде подано до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4112
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду