Сергій Власенко подав позов до «Обозревателя»

1 Лютого 2013
6733
1 Лютого 2013
18:09

Сергій Власенко подав позов до «Обозревателя»

6733
Сергій Власенко подав позов до «Обозревателя»

Захисник Юлії Тимошенко Сергій Власенко подав позов до видання «Обозреватель». Про це він розказав у коментарі «Детектор медіа».

 

Позов був поданий 30 січня.

 

«Суб'єктом позову є ТОВ «Золота  середина», якщо я не помиляюсь, адже так називається юридична особа, яка є власником видання. Позов стосується спростування неправдивої інформації, а саме - опублікування інтерв'ю, якого я їм не давав», - зазначив пан Власенко.

 

Нардеп наголошує, що видання «Обозреватель» неодноразово спотворювало його слова, і ситуація з передруком із «Високого Замку», щодо якого інтернет-видання отримало звинуваченні у фальшуванні,  не поодинока: «За останній тиждень  передрук інтерв'ю з «Високого Замку» - це вже третій випадок.  Раніше вони взяли мій коментар щодо Щербаня і дописали те, що Власенко сказав, що Тимошенко не братиме більше адвокатів, бо всі українські адвокати нікчеми, непрофесійні тощо. У мене був червоний телефон від моїх колег, які говорили: «Що це таке?».

 

«Аналогічна ситуація була раніше, - додав Сергій Власенко. - Десь місяць тому, вони опублікували величезне інтерв'ю зі мною, яке я їм не давав. Мені подзвонила дівчина і представилась журналістом «Обозревателя», я вибачився і повідомив, що не даю коментарів та інтерв'ю цьому виданню. Після цього на сайті з'явилось ніби то моє інтерв'ю».

 

Грошової компенсації від видання він не вимагає: «Я просто не знаю, як їх можна покарати, вони ж одразу скажуть, що це наступ на свободу слова. А якщо з них попросити грошей, тоді почнеться невідомо що. Хоча карати треба я думаю, що саме журналістське середовище має на це реагувати, бо інакше з таким явищем боротись не можливо».

 

Появу передруку інтерв'ю з «Високого Замку» він пов'язує зі своїм позовом до видання. «А через день з'являється ця публікація. Я ж не ідіот говорити такі речі. Я погоджуюсь з тими оцінками, які надали журналісти «Високого Замку». Це чітка технологія чорного журналістського кілерства», - додав він.

 

Принагідно пан Власенко зазначив, що  свідомо не дає інтерв'ю таким сайтам як «Обозреватель» і не знає  такої співробітниці прес-служби «Батьківщини» як Ольга Іванчук. Як вже повідомляла «Детектор медіа», за версією редакції «Обозревателя», текст інтерв'ю пана Власенка був наданий  представницею прес-служби «Батьківщина» Ольгою Іванчук.

 

Шеф-редактор «Обозревателя» Михайло Подоляк, у коментарі «Детектор медіа» зазначив, що йому нічого не відомо про позов  Сергія Власенка.

 

«Він може казати усе, що завгодно. У Власенка взагалі особливе ставлення до сайту «Обозреватель». Коли  йому дзвонять наші кореспонденти, він відмовляється їм відповідати. А після цього від нього передзвонюють і кажуть, що він не може зараз надати коментар, але ми надішлемо відповідь у письмовому вигляді, а після цього заявлять, що «Обозреватель» щось не те надрукував. Нам не має сенсу його передруковувати чи перебріхувати.  Це нонсенс. Мені не зрозуміло, чому за останні кілька днів у БЮТ маса претензій до «Обозревателя»» - запевнив пан Подоляк.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», вчора, 31 січня, прес-служба «Батьківщини» заявила, що «Обозреватель» при передруці сфальшував інтерв'ю депутата та захисника Юлії Тимошенко Сергія Власенка, яке той дав львівській газеті «Високий Замок». У той же день редакція газета «Високий Замок» заявила про те, що видання стало жертвою маніпулятивної політтехнології, яку застосувало інтернет-видання «Обозреватель».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6733
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Г.Б.
4092 дн. тому
Дерьмо ОБОСРЕВАТЕЛЯ истекает из провонявшегося 150-ти килограмового мешка, наполненного, прежде всего, "кошерным" жиром, а также известным набором особо вонюченьких экскрементов.
Дуглас
4093 дн. тому
Мерзки и противны методы работы журналистов "Обозревателя". Власенко - верю !
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду