НТКУ організує національний відбір для участі у танцювальному «Євробаченні»

30 Січня 2013
4482
30 Січня 2013
17:50

НТКУ організує національний відбір для участі у танцювальному «Євробаченні»

4482
НТКУ організує національний відбір для участі у танцювальному «Євробаченні»

Цього року  Україна братиме участь у  конкурсі молодих танцюристів  «Євробачення-2013» (Eurovision Young Dancers 2013). Про це «Телекритиці» розказав генеральний директор Національної телекомпанії України (НТКУ) Єгор Бенкендорф.

 

Фінал танцювального «Євробачення-2013» відбудеться 14 червня 2013 року у Гданську (Польща). За звання кращого танцюриста Європи змагатимуться представники 12 країн. Фінал конкурсу пройде у Балтійському театрі опери і танцю.

 

«Я задоволений тим, що Україна долучиться до ще однієї важливої події, організованої Європейською мовною спілкою (ЄМС). Це не тільки дозволить нам гідно продемонструвати таланти наших танцюристів, а й іти в ногу з іншими європейськими країнами. Крім того, трансляція цього конкурсу дасть черговий поштовх українській молоді розвиватися, проводити вільний час із користю і вести здоровий образ життя», - переконаний пан Бенкендорф.

 

Представників відбиратиме НТКУ. Імена переможців телекомпанія планує назвати 15 лютого.

 

До участі у конкурсі допускаються громадяни України чи такі, що проживають в Україні останні два роки, віком від 16 до 21 року. До конкурсного відбору допускаються тільки соло-танцівники, які мають освіту класичної чи сучасної танцювальної школи. Під час конкурсу кожен учасник має виконати один сольний танець. Тривалість виступу - 1 хв. 30 сек. Музику і стиль танцю учасник обирає на власний розсуд.

 

Як нагадує НТКУ, танцювальне «Євробачення - 2013» проводиться під егідою Європейської мовної спілки. Мета конкурсу - демонстрація рівня сучасного художнього танцю та привернення уваги міжнародної громадськості і телевізійної аудиторії до кращих молодих танцюристів. Конкурс був заснований у 1985 році - перші змагання танцюристів відбулися в Італії. З того часу молоді танцюристи змагалися в майстерності кожні два роки. Лише у 2005 - 2011 роках у танцювальному «Євробаченні» було оголошено перерву. У 2003 році Україна брала участь у Конкурсі молодих танцюристів «Євробачення» вперше. Саме тоді, у Нідерландах, наш представник Жерлін Ндуді став переможцем конкурсу.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4482
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду