Асоціація правників оприлюднила результати експертизи веб-сайтів судів

18:01,
23 Січня 2013
7061

Асоціація правників оприлюднила результати експертизи веб-сайтів судів

18:01,
23 Січня 2013
7061
Асоціація правників оприлюднила результати експертизи веб-сайтів судів

Підведені результати першої громадської експертизи офіційних веб-сайтів судів загальної юрисдикції та Конституційного Суду України. Про це повідомляє прес-служба Асоціації українських правників, яка проводила  дослідження.

 

Перші місця за підсумками громадської експертизи зайняли веб-сайти Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ, Вищого господарського суду України, Хмельницького окружного адміністративного суду та окружного адміністративного суду м. Києва.

 

Першу громадську експертизу офіційних веб-сайтів судів загальної юрисдикції та Конституційного Суду України було проведено Асоціацією українських правників під керівництвом президента асоціації Василя Костицького. На основі результатів першого етапу створено рейтинг веб-сайтів судів.

 

Експертиза була здійснена на підставі технічних та змістовних критеріїв оцінки веб-сайтів у балах. Зміст оцінювався за це критеріями корисності веб-сайту для осіб, які звертаються або мають намір звернутися до суду (у тому числі у сфері дотримання Закону України «Про доступ до публічної інформації»), та критеріями оцінки ролі веб-сайту у забезпеченні правосуддя, зміцненні довіри та поширені юридичної освіти.

 

Подібне дослідження проводиться в Республіці Польща з 2008 року.

 

Катерина Воєвська для «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду