НТКУ готова відмовитись від реклами за 10% від рекламних доходів комерційних каналів

22 Січня 2013
5106
22 Січня 2013
13:14

НТКУ готова відмовитись від реклами за 10% від рекламних доходів комерційних каналів

5106
НТКУ готова відмовитись від реклами за 10% від рекламних доходів комерційних каналів

Національна телекомпанія України готова надати своїх фахівців для обговорення комітетом Верховної Ради ініціативи щодо зменшення обсягів реклами на українському телебаченні. Таку заяву розповсюдила прес-служба НТКУ у відповідь на заяву голови Комітету з питань свободи слова та інформації Миколи Томенка, який висловив пропозицію зменшити тривалість реклами на українських телеканалах.

 

«Питання кількості реклами та її ціноутворення є ключовим для всіх телеканалів України у процесі наповнення бюджету. Участь фахівців -представників телебачення забезпечить максимально широке обговорення цієї ініціативи та забезпечить баланс думок між представниками влади й медіа, - йдеться у повідомленні НТКУ. - Питання реклами є особливо гострим для Національної телекомпанії України, яка щороку заробляє кошти для покриття недофінансованих держбюджетом статей видатків, таких, як заробітна плата одного із найбільших штатів співробітників серед українських телеканалів, витрати на соціальну функцію, трансляції сигналу майже на всю територію України та заробіток коштів на виробництво та інвестиції у застарілу матеріально-технічну базу».

 

Наприклад, як наголошує телекомпанія, у 2012 році недофінансованими з державного бюджету були такі статті видатків: кошти на трансляцію програм - на 9,478 млн грн., забезпечення висвітлення літніх Олімпійських та Параолімпійських ігор 2012 р. - на 1,44 млн грн. Загалом НТКУ було недофінансовано з бюджету коштів на суму 11 млн. 555,4 тис. грн.

 

Національна телекомпанія України також заявила, що готова відмовитись від реклами в ефірі державного Першого національного в разі отримання НТКУ 10 % доходів від рекламної діяльності усіх комерційних каналів України.

 

«У разі втілення цієї пропозиції Перший національний перестане конкурувати із комерційними телеканалами за рекламодавця, а глядачі матимуть змогу дивитися програми Першого національного без перерви на рекламу. За розрахунками спеціалістів, НТКУ отриманих коштів вистачить для покриття щорічного дефіциту. Також ці кошти дадуть змогу вкласти гроші у виробництво нового, якісного, соціально орієнтованого продукту», - наголошує канал.

 

Також НТКУ заявляє про готовність створити прозорий орган для контролю за використанням коштів, отриманих від рекламних доходів комерційних каналів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5106
Коментарі
5
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
жуйка
4104 дн. тому
Конечно ПЕРШОМУ будут мешать- не дадут даже 1%.
Gercog
4104 дн. тому
Эх,скорее бы хоть один приличный телеканал отказался от рекламы,такой как Первый.Я тогда только его смотреть и буду- на кой мне рекламные ролики смотреть?
Sasha_plus
4104 дн. тому
Авалон, за деньги канал существует, посмотрите цены Зеонбуда и удивитесь откуда коммерческому каналу взять такую сумму чтобы оплатить. А есть еще и другие расходы....
Мария
4104 дн. тому
Давно пора что то делать с рекламой-пусть єто начнется с ґпервого,потому как смотреть телевизор по другим каналам вообще не возможно,тем более 1+1
Авалон
4104 дн. тому
Хоть на одном приличном канале не будет рекламы. Сколько уже можно издеваться над людьми- блоки по пол часа идут. Складывается такое впечатление, будто все против людей а недял людей. Первый с этим первый начал бороться,но конечно ему будут мешать это сделать. Но реально это нужно, хотя бы свести до минимума или пускать бегущую строку ане просто прерывать эфир
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду