Нацрада перевірить 5 канал і Черкаську ОДТРК за підозрою в суборенді

17 Січня 2013
6575
17 Січня 2013
10:26

Нацрада перевірить 5 канал і Черкаську ОДТРК за підозрою в суборенді

6575
У відповідь на звернення «Комітету підтримки Миколи Мельниченка»
Нацрада перевірить 5 канал і Черкаську ОДТРК за підозрою в суборенді

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланові перевірки ТРК «НБМ» (5 канал), Черкаської ОДТРК і ТРК «ІТВ» із Сімферополя. Відповідні рішення було ухвалено на засіданні 16 січня.

 

Перевірка 5 каналу призначена у відповідь на звернення громадського об'єднання «Комітет підтримки Миколи Мельниченка», що надійшло до Нацради 26 листопада 2012 року, повідомила перший заступник голови Нацради Оксана Головатенко. Організація поскаржилася на те, що в ефірі ТРК «НБМ» мали місце передання каналу в суборенду та ретрансляція програм ТРК «Медіа центр» усупереч вимогам законів «Про телебачення і радіомовлення» та «Про рекламу». Такого висновку «Комітет підтримки Миколи Мельниченка» дійшов, здійснюючи в період із червня по жовтень 2012 року в домашніх умовах вибірковий запис програм 5 каналу.

 

Станом на 25 грудня 2012 року Нацрада не отримала відповіді від 5 каналу на своє звернення з цього приводу.

 

У зв'язку зі ще одним зверненням «Комітету підтримки Миколи Мельниченка» Нацрада призначила позапланову перевірку Черкаської ОДТРК. Організація поскаржилася, що в ефірі цієї компанії також мали місце передання каналу в суборенду і ретрансляція програм ТОВ ТРК «Ільдана», про що свідчить власний моніторинг ГО, проведений із червня по жовтень 2012 року.

 

На звернення регулятора Черкаська ОДТРК повідомила, що відеоматеріали з логотипом «Ільдана» поширювалися на підставі угоди про послуги.

 

Перевірка сімферопольської ТРК «ІТВ» призначена у відповідь на звернення журналістського інтернет-порталу «Крим. Коментарі», що надійшло до Нацради 30 листопада 2012 року. За даними порталу, в ефірі телерадіокомпанії 28 листопада 2012 року в прайм-таймі вийшов сюжет із неприкритою ненормативною лексикою.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6575
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду