Першим указом 2013 року Янукович зобов’язав готувати Велику українську енциклопедію

2 Січня 2013
4325
2 Січня 2013
12:57

Першим указом 2013 року Янукович зобов’язав готувати Велику українську енциклопедію

4325
Першим указом 2013 року Янукович зобов’язав готувати Велику українську енциклопедію

Першим указом у новому році Янукович зобов'язав готувати Велику українську енциклопедію

 

Президент України Віктор Янукович підтримав  пропозицію Національної академії наук України щодо підготовки та видання впродовж 2013-2020 років Великої української енциклопедії. Про це йдеться в указі № 1/2013 «Про Велику українську енциклопедію» від 2 січня.

 

В указі Віктор Янукович пропонує Національній академії наук України утворити головну редакційну колегію Великої української енциклопедії для здійснення наукового і методичного керівництва процесом підготовки та видання Великої української енциклопедії.  Кабінет Міністрів України зобов'язаний буде розробити (за участю Національної академії наук України) і затвердити у двомісячний термін план заходів із підготовки та видання енциклопедії.

 

Уряд має опікуватись  створенням державної наукової установи «Енциклопедичне видавництво імені М.П.Бажана» шляхом реорганізації державного підприємства «Всеукраїнське державне спеціалізоване видавництво "Українська енциклопедія" імені М.П.Бажана» та Головної редакції Зводу пам'яток історії та культури України при видавництві «Українська енциклопедія» імені М.П.Бажана.  Також Кабмін повинен вирішити питання фінансового і матеріально-технічного забезпечення заходів з цього приводу.

 

Державний  комітет телебачення і радіомовлення України президент зобов'язав  забезпечити широке висвітлення в засобах масової інформації ходу підготовки та видання Великої української енциклопедії.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4325
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Sparrov
4124 дн. тому
Добре б було якщо так зроблять. А ще б непогано було якби усі ці академіки написали по кілька статей до Вікіпедії. Проте Вікіпедія це надбання людства, і за таке привілеї та можливість дерти носа не отримаєш.
boss
4124 дн. тому
И даже так: В записных книжках Ильфа и Петрова есть такая запись: "Долго готовили переиздание Большой Советской Энциклопедии, проверяли каждую сноску, буковку, отпечатанную самым мелким петитом, а когда издали, на обложке красовалось ЭнциклопУдия" (источник). Напомнило старую байку полиграфистов. Когда готовились к печати тома второго издания большой советской энциклопедии, а время было еще сталинское - с 49 по 58 год, все проверяли очень тщательно. Но пропустили опечатку прямо на обложке, и часть тиража одного из томов вышла с тиснением на корешке "Большая Советская Энциклопудия" Жарко было всему коллективу типографии, а заодно и редакции (источник).
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду