Кіноальтернатива

28 Грудня 2012
20017
28 Грудня 2012
09:14

Кіноальтернатива

20017
Сім фільмів, які варто переглянути упродовж Новорічно-Різдвяних свят
Кіноальтернатива

Новорічні ефіри на українських каналах часто не пропонують глядачеві альтернативи нескінченним голубим вогникам, мюзиклам, виступам коміків. У «джентельменському наборі» також «Іронія долі» та «Сам удома». Причому з року в рік кочують не лише формати, а й зміст пісень і жартів, сюжети ж для новорічних мюзиклів стають дедалі примітивнішими. Одним словом, таке може набриднути будь-кому, а тим паче читачеві «Дня».

 

Утім, свята - усе ж таки свята. Щоб зробити ваш пасивний відпочинок (а після хороших застіль більшість відпочиває саме так) цікавим, «День» пропонує своєму читачеві перелік стрічок від кінокритика Володимира Войтенка, які, безумовно, варто подивитися. Ці фільми певним чином пов'язані з Різдвом, із цікавим і небанальним сюжетом, під час перегляду яких ви і відпочинете, й обов'язково відкриєте щось для себе. Частина з них - досить популярні, частина - менш відомі. Отож створімо альтернативу ТБ самостійно!

 

1.«Скнара»

Scrooge (1970, Великобританія), режисер Рональд Нім. Музичний фільм за знаменитою повістю Чарлза Діккенса «Різдвяна пісня» з неперевершеним Альбертом Фінні в головній ролі. І історії старого скнари Ебенезера Скруджа, котрий протягом однієї ночі переживає глибоке очищення, духи минулого, теперішнього й майбутнього змушують його побачити себе збоку і змінитися на краще.

 

2. «Едвард Руки-ножиці»

Edward Scissorhands (США, 1990). Фантастичний фільм нині уславленого режисера Тіма Бертона з Джонні Деппом у головній ролі. Людина з руками-ножицями після смерті свого творця важко пристосовується до життя та зустрічає дівчину, яка спроможна відчути добре серце дивного створіння. Фінал не випадково - різдвяний...

 

3. «Шербурзькі парасольки»

Les Parapluies de Cherbourg (Франція, 1964) - музична мелодрама режисера Жака Демі з музикою Мішеля Леѓрана і Катрін Деньов у головній ролі. У романтичній стрічці, фінальна сцена якої відбувається в переддень Різдва, ідеться про перипетії розлук і зустрічей, про кохання. Між іншим, фільм має «Золоту пальму» Каннського фестивалю.

 

4. «Квартира»

The Apartment (США, 1960) - блискуча любовна комедія-мелодрама, створена кінокласиком Біллі Вайлдером. У головних ролях - Джек Леммон і Ширлі Маклейн. Зворушлива лірична історія стосунків малого клерка й дівчини-ліфтерки, що розгортається між Новим роком і Різдвом. «Оскар» - за найкращий фільм.

 

5. «Коли Гаррі зустрів Саллі»

When Harry Met Sally (США, 1989), режисер Роб Райнер; у головних ролях - Біллі Крістал і Мег Раян. Романтична комедія, в якій ідеться про випускників коледжу, котрі якось випадково опинилися в одному автомобілі й за вісімнадцять годин подорожі з Чикаго до Нью-Йорка встигли багато дізнатися одне про одного і розпрощатися друзями. Згодом, упродовж наступних десяти років, вони інколи бачилися, проте їхні взаємини не переростали у щось більше. Та все ж якось герої зрозуміли, що створені одне для одного. Історія закінчується за десять секунд до Нового року...

 

6. «Підручний Гадсакера»

The Hudsucker Proxy (США, 1994) - ексцентрична комедія блискучих стилізаторів братів Коенів, які цього разу, взоруючись на кінематограф великих режисерів Френка Капри й Говарда Гокса, розповідають історію фантастичного піднесення і такого ж падіння маленької людини, долю якої в останній - вирішальний - момент змінює різдвяне диво.

 

7. «Жодних проблем!»

Pas de probleme! (Франція, 1975) - надзвичайно дотепна комедія режисера Жоржа Лотнера з Міу-Міу й Жаном Лефевром у головних ролях, карколомні події якої - подорож через половину Франції з випадковим трупом у багажнику автівки - розгортаються в передчутті Різдва. Ліричні відносини героїв неймовірно поєднуються з комізмом авантюрних пригод і святковою атмосферою.

 

«День»

Фото - «День»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20017
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду