Харківська журналістка виграла суд у телеканалу «Україна»

26 Грудня 2012
7162
26 Грудня 2012
15:15

Харківська журналістка виграла суд у телеканалу «Україна»

7162
Харківська журналістка виграла суд у телеканалу «Україна»

Московський районний суд  міста Харкова прийняв рішення на користь власного кореспондента регіональних новин ТРК «Україна» Ольги Вдовенко, яка  оскаржувала своє звільнення з каналу. Про це повідомляє Незалежна медіа-профспілка, до складу якої входить журналіст.

 

Як повідомляє профспілка , тепер канал має виплатити їй 37505 гривень заробітної платні за час вимушеного прогулу і  5000 гривень компенсації  моральної шкоди. У суді Ольгу Вдовенко підтримувала Незалежна медіа-профспілка України.

 

«Україна» запровадила хибну практику переукладання строкових угод. Не будучи певними, чи продовжать їм угоди, журналісти перебувають ніби на гачку в адміністрації і не наважуються відстоювати свої права. Тим часом, багаторазове переукладання угод є порушенням закону. Згідно із законодавством, переукладання строкової  угоди один раз і більше значить, що людину прийняли на роботу постійно. Так само було з Ольгою Вдовенко. Вона не побоялася звернутися до суду і виграла цей процес. Крім того  канал, звільнивши одиноку матір, не виконав вимогу законодавства і не працевлаштував її», - зазначив адвокат НМПУ Олександр Тарасов.

 

Нагадаємо, Ольга Вдовенко вважає, що її звільнення відбулось з порушенням законодавства. На посаді власного кореспондента каналу вона працює з 2006 року за строковим трудовим договором. Як йдеться у позовній заяві, 4 травня 2011 року було переукладено строковий трудовий договір, підставами для звільнення стало закінчення саме цього договору. Відповідач запропонував роботу помічника кореспондента каналу в Києві. Ольга Вдовенко відхилила цю пропозицію через те, що вона не відповідала її кваліфікаційно-освітньому рівню, передбачала меншу заробітну плату та переїзд з Харкова у Київ. Після цього її було звільнено.

 

Як наголошує НМПУ, менеджмент каналу проігнорував вимогу профспілки про врегулювання конфлікту у досудовому порядку.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7162
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду