Переможцями «Книги року BBC-2012» стали Юрій Винничук та Леся Вороніна

18 Грудня 2012
6458
18 Грудня 2012
17:35

Переможцями «Книги року BBC-2012» стали Юрій Винничук та Леся Вороніна

6458
Цьогоріч на конкурсі вперше нагороджували авторів дитячої літератури
Переможцями «Книги року BBC-2012» стали Юрій Винничук та Леся Вороніна

Кращими книгами року за версією BBC став історичний роман Юрія Винничука «Танго смерті» і пригодницький детектив «Таємне Товариство Боягузів та Брехунів» Лесі Вороніної

 

Як зазначає ВВС, «Танго смерті» - пригодницько-містичний твір про дружбу чотирьох львів'ян (українця, поляка, єврея та німця) на тлі Голокосту, проведеного нацистами у Львові.

 

 

 «"Таємне Товариство Боягузів та Брехунів"- книга про те, як можна подолати свій страх. Про те, як можна навчитися навіть з найстрашніших і найзагрозливіших синьомордів сміятися», - сказала про свій твір Леся Вороніна.

 


 

Кожен з авторів-переможців отримав премію 1000 фунтів стерлінгів у гривневому еквіваленті. Видавництва, де вийшли друком книжки переможців, відтепер зможуть використовувати логотип конкурсу «Книга року ВВС» у всіх наступних виданнях цих книжок.

 

Нагадаємо, що всього у конкурсі взяло участь 28 книжок. До короткого списку у номінації «Книга року BBC-2012» увійшли твори: «Танго Смерті» Юрія Винничука, «Червоний» Андрія Кокотюхи, «Біографія випадкового чуда» Тані Малярчук, «Історія про троянди, дощ і сіль» Дзвінки Матіяш, «Телефонуй мені, говори зі мною» Ярослава Мельника.


 
До короткого списку у номінації «Дитяча книга року BBC-2012» увійшли такі книги:  «Вісім днів із життя Бурундука» Івана Андрусяка, «Таємне Товариство Боягузів та Брехунів» Лесі Вороніної, «Як знайшлися літери» Світлани Прудник, «Сторожова застава» Володимира Рутківського, «Новенька» Оксани Сайко.

 

Переможця «Книги року BBC-2012» визначало журі, до якого увійшли: професор Віра Агєєва, Києво-Могилянська академія; Ольга Герасим'юк, телеведуча та депутат українського парламенту; Ніна Кур'ята, головний редактор ВВС Україна; Світлана Пиркало, письменниця, радник ЄБРР з питань культури; Ростислав Семків, директор видавництва «Смолоскип»; Павло Солодько, журналіст інтернет-видання «Українська правда».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6458
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду