StarLightMedia, «Інтер» та «Медіа Група Україна» запропонували рекламодавцям жорсткіші умови співпраці

12 Грудня 2012
5321
12 Грудня 2012
11:18

StarLightMedia, «Інтер» та «Медіа Група Україна» запропонували рекламодавцям жорсткіші умови співпраці

5321
StarLightMedia, «Інтер» та «Медіа Група Україна» запропонували рекламодавцям жорсткіші умови співпраці

Телевізійні групи StarLightMedia, «Інтер» та «Медіа Група Україна» запропонували рекламодавцям заздалегідь розподілити річний рекламний бюджет по місяцях. При цьому якщо клієнт скоротить місячний бюджет більш ніж на 10%, його чекають штрафні санкції - 25% від різниці заявленого і фактичного бюджету, а також втрата знижки (20%) за виконання заявлених бюджетів та пакетів каналів. Про це йдеться у попередніх умовах розміщення, які телегрупи надіслали рекламодавцям 6 грудня, пише «Коммерсантъ-Украина».

 

У рекламних агентствах такі умови вважають нездійсненними. «Сам канал не завжди може гарантувати, що його частка аудиторії, від якої залежить наявний рекламний інвентар, буде стабільною упродовж року», -  зазначив медіадиректор агентства Nostra Communications Роман Костенко.

 

«До того ж розміщення реклами часто буває пов'язано з факторами, які можуть змінюватися протягом року - маркетинговою стратегією компанії або строками виробництва ролика креативним агентством», - додає виконавчий віце-президент рекламного холдингу ADV Group Ukraine Олександр Барановський.

 

На думку пана Костенка,  в умовах телегруп передбачене значне ускладнення вартості розміщення. Адже, окрім існуючих раніше категорій «офпрайм» і «прайм-тайм»  (на 20% дорожче офф-прайму), вводиться ще дві - «пік-тайм» (+ 40% вартості) і «топ-програми» (+ 60%).

 

За інформацією видання, базова вартість 1 WGRP (одиниця продажу реклами) в період офпрайму на каналах StarLightMedia становить $ 1,62-1,87 тис., на каналі «Інтер» - $ 1,87 тис., «Україна» - $ 1,48 тис. При цьому канали встановлюють курс долара до лютого на рівні 8,2 грн. А у випадку якщо курс НБУ упродовж двох тижнів буде перевищувати 8,8 грн, канали залишають за собою право переглянути умови розміщення в односторонньому порядку.

 

Крім того, як зазначає пан Костенко, альянс телегруп намагається стимулювати покупку реклами по гарантованому типу розміщення. Згідно з умовами, на цей тип не поширюється частина знижок. Так, дешеве негарантоване розміщення можуть отримати лише рекламодавці з бюджетами не менше 25 млн грн на рік. Однак якщо клієнт при цьому не виконає заявлений бюджет гарантованого розміщення, то для компенсації рівноцінна частина негарантованого буде перерахована по більш високій ціні.

 

Рекламодавці розраховують в ході переговорів значно пом'якшити умови розміщення. «Це завжди відносини двох сторін. Будучи одним з найбільших рекламодавців, ми можемо вимагати для себе особливих умов, - переконаний директор з корпоративних питань компанії Nestle в Україні і Молдові Геннадій Радченко. - Кілька років тому один великий рекламодавець був змушений на кілька місяців взагалі піти з телебачення. Від  таких кроків не виграв ніхто, але телеканали стали більш поступливі». Втім, сам альянс спонукає своїх майбутніх клієнтів поквапитись  - після січня ціни зростуть на 10%.

 

StarLightMedia, «Інтер» та «Медіа Група Україна» займають 60% ринку.

 

Нагадаємо, раніше директор сейлз-хаусу StarLight Sales групи StarLightMedia Андрій Партика заявив, що український рекламний ринок недооцінений, тому телеканали підвищуватимуть ціни на рекламу в наступному році.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5321
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду