У проекті держбюджету немає коштів на телетюнери та бракує на Euronews, зате є 25 млн грн на дитяче «Євробачення»

5 Грудня 2012
6732
5 Грудня 2012
14:12

У проекті держбюджету немає коштів на телетюнери та бракує на Euronews, зате є 25 млн грн на дитяче «Євробачення»

6732
Бюджет Держкомтелерадіо на 2013 рік зменшено
У проекті держбюджету немає коштів на телетюнери та бракує на Euronews, зате є 25 млн грн на дитяче «Євробачення»

Згідно з проектом бюджету на 2013 рік, який «Детектор медіа» отримала від голови Комітету з питань свободи слова та інформації Юрія Стеця, видатки для Держкомтелерадіо передбачено у сумі 792 610,7 тис. грн., у тому числі по загальному фонду - 646 034,8 тис. грн. і по спеціальному - 146 575,9 тис. грн.

 

Загальна сума менша порівняно з минулим роком. Нагадаємо, на бюджетні програми Державного комітету телебачення і радіомовлення загалом на 2012 рік було розписано 1149,2706 млн грн.

 

Попередній аналіз проекту бюджету засвідчив, що, незважаючи на меншу суму виділених коштів, усе ж передбачені 25 млн. грн. на проведення дитячого пісенного конкурсу «Євробачення-2013» в Україні. Як писала «Детектор медіа», першість у цьогорічному конкурсі здобула представниця України Анастасія Петрик.

 

Натомість практично не передбачені кошти на функціонування україномовної версії міжнародного каналу Euronews, за який Україна повинна платити щороку внесок 5 млн. євро, і ще не розрахувалася повністю за 2012 рік.

 

Також не передбачені видатки на програму по забезпеченню населення засобами приймання сигналів цифрового телерадіомовлення (сет-топ-боксами).

 

За бюджетною програмою «Виробництво та трансляція телерадіопрограм для державних потреб, збирання, обробка та розповсюдження офіційної інформаційної продукції, створення та функціонування україномовної версії міжнародного каналу Euronews» на 2013 рік передбачено 713 327,5 тис. грн. Аналіз видатків свідчить про те, що коштів саме на трансляцію за умови такого ж обсягу, як цього року, виділено в чотири рази менше, ніж потрібно.

 

Відповідно до проекту за програмою «Керівництво та управління у сфері телебачення і радіомовлення» передбачені видатки в обсязі 17 856,4 тис. грн. (плюс 200 тис. грн. зі спеціального фонду); на підвищення кваліфікації працівників ЗМІ в «Укртелерадіопресінституті» має піти 4 079,2 тис. грн.; на фінансову підтримку творчих спілок у сфері ЗМІ, преси (в тому числі на НСЖУ), державних музичних колективів планується 9 441,2 тис. грн.; на програму «Українська книга» передбачено видатки у сумі 37 500 тис. грн. (торік було 40 млн. грн).

 

У проекті бюджету передбачено також 2 037,4 тис. грн. на програму «Державні стипендії видатним діячам інформаційної галузі, дітям журналістів, які загинули або стали інвалідами у зв'язку з виконанням службових обов'язків, та премії і інформаційній галузі».

 

На Національну раду з питань телебачення і радіомовлення планують виділити 22 985,7 тис. грн. (торік було 21 млн. 935,9 тис. грн).

 

Нагадаємо, Верховна Рада планує розглянути проект бюджету на 2013 рік 6 грудня.

 

Проект можна прочитати тут

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6732
Коментарі
6
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
да уж
4156 дн. тому
Стоит добавровиить,что 25 млн-это если в Детское евровидение будет проводится в другой стране. А мы ведь подали заявку на проведение(там не как во взрослом- победа не дает автомаическое право на проведение следующего конкурса).Само проведение станет еще в большую сумму.А ведь оюзапочти все страны Евросоюза отказались в нем участвовать.В этом году только 3 страны евросоюза принимали участие-кризис.Зачем оно нам?
Игорь
4157 дн. тому
Прошу прощение за ошибку, спешил когда писал: Ну так деньги за Евроидение - окупаются! Билеты, наплыв туристов, и.т.п. А Euronews - это безвозвратная инвестиция... (P.S. если выбирать межу Euronews и Евровидением, я бы выбрал второе!) А вообще да, жалко мне Первый! Такой бедненький, да ещё и международка такая же. Люди за рубежом могут подумать, что у нас до сих пор 20-е года 20-го века.... Это действительно лицо страны и нужно в это вливать деньги! А ещё я считаю, что раз уже вы проситесь проводить Евровидение, то проведите нормально, а не за 25 млн! Это всё-таки конкурс, который смотрит вся европа, а не очередной еженедельный концерт Поплавского!!! Надо привлекать инвесторов, чтобы вливали деньги в конкурс, для того, чтобы небыло стыдно перед Европой!
Игорь
4157 дн. тому
Ну так деньги за Евроидение - окупаются! Билеты, наплыв туристов, и.т.п. А Euronews - єто безвозвратная инвистиция...
Gercog
4159 дн. тому
Как так можно-недофинансировать и так нуждающиеся в срочном вливании структуры мне не понять- это же лицо государства.Нужно наоборот больше переводить,чтобы люди оттуда не тикали
Gercog
4159 дн. тому
Как так можно-недофинансировать и так нуждающиеся в срочном вливании структуры мне не понять- это же лицо государства.Нужно наоборот больше переводить,чтобы люди оттуда не тикали
Абырвалг
4159 дн. тому
Что дали 25000000 хорошо,а что уменьшили в принипе-плохо.Нужно все таки нам бережнее относиться к нашему детищу-ут-1,которое сейчас в придачу при жутком недофинансировании умудрилось дать стране победу-первое место на конкурсе Евробачення.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду