Топ-медійниці за версією «Фокуса»: Пінчук, Притула, Мостова, Калетник, Безлюдна, Чепак

30 Листопада 2012
5960
30 Листопада 2012
16:00

Топ-медійниці за версією «Фокуса»: Пінчук, Притула, Мостова, Калетник, Безлюдна, Чепак

5960
У рейтингу «100 найвпливовіших жінок України» 23 медійниці
Топ-медійниці за версією «Фокуса»: Пінчук, Притула, Мостова, Калетник, Безлюдна, Чепак

Журнал «Фокус» оприлюднив результати рейтингу «100 найвпливовіших жінок України». 23 місця в ньому займають представниці медіаіндустрії - телеведучі, журналісти, медіаменеджери, піар-директори та прес-секретарі, 3 місця - народні депутати, які опікуються темами медіа.

 

За результатами дослідження журналістів «Фокуса», найбільш впливовою медійницею залишається, як і торік, Олена Пінчук, голова наглядової ради телегрупи StarLightMedia (№ 3 в загальному рейтингу, як і торік).

 

Друге місце серед впливових жінок у сфері медіа, піднявшись за рік на дві сходинки (№ 7) знову посіла власниця та головний редактор інтернет-видання «Українська правда» Олена Притула.

 

Третьою за впливовістю медійницею стала Юлія Мостова, головний редактор газети «Дзеркало тижня. Україна» (№ 23, піднялася з № 26).

 

Керівник інтернет-проекту «Детектор медіа» Наталія Лигачова цього року посіла в рейтингу «Фокуса» 100-те місце. Нагадаємо, що у 2011 році вона була № 64.

 

За Юлією Мостовою в рейтингу розташувалися Оксана Калетник, екс-член Нацради з питань телебачення і радіомовлення, віднедавна вже народний депутат (№ 24, піднялася з № 63), Ганна Безлюдна, директор із зовнішніх зв'язків і комунікацій групи компаній Дмитра Фірташа Group DF (№ 27, опустилася з № 24), Дарка Чепак, прес-секретар Президента України (№ 32, опустилася з № 20).

 

Далі в першій половині рейтингу йдуть Лариса Мудрак, заступник голови Нацради з питань телебачення і радіомовлення (№ 37, опустилася з № 35), Оксана Головатенко, перший заступник голови Нацради з питань телебачення і радіомовлення (№ 40, опустилася з № 38), Олена Хорошковська, директор U. A. Inter Media Group Limited (№ 48, опустилася з № 22), Алла Мазур, ведуча каналу «1+1» (№ 50, піднялася з № 68).

 

У другій половині рейтингу найвище з медійниць піднялася Надія Шаломова, керівник групи ділових ЗМІ видавничого дому УМХ (№ 56, опустилася з № 50). За нею слідують Оксана Марченко, ведуча каналу СТБ (№ 58, опустилася з № 45), Оксана Соколова, керівник служби публіцистичних програм ICTV (№ 64, опустилася з № 46), Катерина Осадча, телеведуча «1+1» (№ 65, піднялася з № 88), Катерина Лапшина, директор з розвитку медійного бізнесу компанії СКМ (№ 69, опустилася з № 56), Олена Фроляк, головний редактор інформаційної служби каналу ICTV(№ 74, опустилася з № 49).

 

У рейтинг також потрапили Олена Довженко, прес-секретар Ріната Ахметова (№ 78, опустилася з № 67), Анна Безулик, ведуча 5-го каналу (№ 79, опустилася з № 77), Марина Остапенко, керівник прес-центру СБУ, прес-секретар глави СБУ (№ 84, опустилася з № 43), Наталія Ємченко, директор зі зв'язків з громадськістю і комунікацій компанії СКМ (№ 86, опустилася з № 65), Жанна Пархоменко, директор департаменту з корпоративних зв'язків компанії «Київстар» (№ 87, піднялася з № 95), Маша Єфросиніна, ведуча Нового каналу (№ 94, опустилася з № 93),

 

З-поміж народних депутатів-медійників до рейтингу вперше потрапила Ірина Геращенко (№19). Олена Бондаренко посіла № 36 (опустилася з № 16), Олена Кондратюк - № 62 (опустилася з № 34).

 

До рейтингу цього року не потрапили екс-гендиректор Нового каналу Ірина Лисенко (у 2011-му - № 57) та екс-гендиректор ПрАТ «Сьогодні Мультимедіа» Олена Громницька (у 2011-му - № 62).

 

Першу сходинку в рейтингу найвпливовіших жінок України, як і торік, посіла Юлія Тимошенко, друге - Ірина Акімова.

 

При складанні рейтингу, редакція «Фокуса» склала попередній список зі 115 жінок. Оцінювали претенденток впливові та відомі в різних сферах діяльності чоловіки (серед них - Олександр Богуцький, Олександр Ткаченко, Борис Ложкін, Андрій Куликов, Вахтанг Кіпіані, Олександр Крамаренко). Експерти оцінювали жінок за п'ятьма критеріями: близькість до ухвалення державних рішень, бізнес-вплив, вплив на громадську думку, особиста популярність і родинні зв'язки, привласнюючи їм місця від 1 до 100. Чим більше балів отримували номінанти, тим вищим виявлялося їхнє місце. Кожен експерт міг доповнити список прізвищами жінок, яких не було в попередньому переліку редакції, оцінивши їх за такою ж схемою.

 

Репортаж із презентації рейтингу читайте на «Дусі».

 

Рейтинг жінок-медійниць 2011, рейтинг жінок-медійниць 2010, рейтинг жінок-медійниць 2009.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - Focus.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5960
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
І.П.
4133 дн. тому
зверніть увагу: усі ці "топи" - це дресирувальниці журналістів. Самі давно вже нічого не пищуть і не знімають. Тобто журналіста впливовість у нас визначається його кріслом і наближенням до олігархів?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду