Олега Кашина звільнили з «Коммерсанта». Через політичну діяльність?

26 Листопада 2012
6772
26 Листопада 2012
13:19

Олега Кашина звільнили з «Коммерсанта». Через політичну діяльність?

6772
Його нове місце роботи – портал Openspace.ru
Олега Кашина звільнили з «Коммерсанта». Через політичну діяльність?

Спеціального кореспондента російського видавничого дому «Коммерсантъ» Олега Кашина звільнено з його посади. Про це пише Lenta.ru з посиланням на шеф-редактора ВД «Коммерсантъ» Михайла Михайлина.

 

«Причиною є мала кількість заміток у газеті. Ось і все. Працювати треба було», - заявив пан Михайлин.

 

За даними Lenta.ru, Олег Кашин продовжить співпрацю з ВД як позаштатний колумніст радіо «Коммерсантъ FM» - у якості ведучого програми «Точка зору».

 

Новим місцем роботи Олега Кашина стане портал Openspace.ru. Його головний редактор Максим Ковальський підтвердив цю інформацію. Останнім часом журналіст багато співпрацював із цим виданням.

 

Джерела Lenta.ru у ВД «Коммерсантъ» розповідають, що конфлікт Кашина з керівництвом - зокрема, шеф-редактором видавничого дому Михайлом Михайлиним - увійшов у гостру фазу в середині літа. Наприклад, невдоволення керівництва «Коммерсанта» викликав діалог Олега Кашина із Ксенією Собчак, опублікований на сайті «Афиша». Не всі судження пана Кашина з цього тексту збіглися з думкою пана Михайлина.

 

За даними Lenta.ru, весь цей час Олегу Кашину дорікали в тому, що він занадто мало працює на «Коммерсантъ» і занадто багато пише для інших видань. Останньою краплею стала участь журналіста у виборах до Координаційної ради опозиції, а також те, що Кашин увійшов до підсумкового списку цієї ради. У редакції визнали, що участь спецкора незалежного ВД у політичній діяльності є конфліктом інтересів.

 

В останні кілька місяців Кашин писав тільки колонки для радіостанції «Коммерсантъ FM», при цьому їхня кількість у жовтні-листопаді 2012 року сильно скоротилося - джерела на радіостанції розповіли, що із середини листопада замість п'яти колонок на тиждень Олег Кашин став писати одну.

 

Сам журналіст категорично відмовився від будь-яких коментарів на цю тему.

 

Олег Кашин відомий, зокрема, своїми статтями про діяльність прокремлівських молодіжних організацій. У листопаді 2010 року Олег Кашин був жорстоко побитий невідомими, він декілька днів перебував у штучній комі і переніс декілька операцій. Пізніше пан Кашин зміг повернутися до журналістики. У 2011 році став лауреатом премії «За свободу і майбутнє засобів масової інформації».

 

«Детектор медіа»

 

Фото - «Коммерсантъ», Геннадій Гуляєв, узято з Lenta.ru

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6772
Читайте також
21.06.2011 16:57
Владимир Цыбульский, Lenta.Ru
32 825
25.04.2011 16:53
Кетеван Кантария, Юлиана Паранько, для «Детектор медіа»
1 736
19.01.2011 12:15
Александр Розензафт, «Московский комсомолец»
26 796
19.11.2010 13:06
Андрей Выползов, «Комсомольская правда в Украине»
33 577
08.11.2010 11:43
«Интерфакс»
35 560
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду