Редактори УНІАН: нічого не змінилося, а конфлікт хочуть «зам’яти»

23 Листопада 2012
6145
23 Листопада 2012
12:45

Редактори УНІАН: нічого не змінилося, а конфлікт хочуть «зам’яти»

6145
Журналісти називають розслідування адміністрації та кадрові зміни у агентстві спробою формально зам'яти конфлікт
Редактори УНІАН: нічого не змінилося, а конфлікт хочуть «зам’яти»

Шестеро редакторів УНІАН заявляють про те, що кадрові зміни у агентстві та заява адміністрації про внутрішнє службове розслідування є  спробою формально зам'яти конфлікт, допоки вщухне публічна увага. Про це йдеться у заяві старшого редактора сайту УНІАН Любові Жаловаги, редакторів сайту Валентини Романенко, Наталії Овдієнко, Романа Романюка, Олександра Волинського та більд-редактора Наталії Негрей.

 

«У цих рішеннях адміністрації немає головного: визнання фактів цензури, а відтак і гарантій, що їх не буде далі. «Кадрові зміни» полягають у тому, що до керівника, який опинився в центрі конфлікту, додали ще двох, тож на шістьох редакторів сайту тепер п'ять керівників, - йдеться у заяві. - Дії начальника департаменту веб-проектів обіцяно розслідувати. Але ж він був лише посередником у передачі розпоряджень, натомість розслідувати його дії будуть саме ті, хто ці вказівки йому давав».

 

Редактори УНІАНу дякують колегам за підтримку і наголошують: «Ваша підтримка нам ще потрібна, бо насправді нічого не змінилося».

 

Генеральний директор агентства Вадим Осадчий відмовився прокоментувати заяву редакторів.

 

Як вже повідомляла «Детектор медіа», 21 листопада  адміністрація інформаційної агенції УНІАН вирішила провести внутрішнє службове розслідування за фактом перевищення керівником департаменту інтернет-проектів, головним редактором сайту УНІАН Миколою Кондратенком службових повноважень у частині погроз накладання стягнень, не передбачених трудовим законодавством України. Замість пана Кондратенка виконувачем обов'язків головного редактора сайту УНІАН призначено Мар'яну Олійник.

 

Нагадаємо, 26 жовтня п'ятеро редакторів сайту УНІАН заявили про цензуру з боку генерального директора Вадима Осадчого. Приводом до цього стало те, що гендиректор на підставі службової записки керівника інтернет-проектів Миколи Кондратенка оштрафував двох редакторів сайту на 200 гривень кожного за оприлюнення на сайті новини під заголовком «На Банковій - пікет: Януковичу принесли черевик з ялинкою». Штрафам, за словами співробітників, передувало розпорядження зняти новину з сайту.

 

Генеральний директор УНІАН Вадим Осадчий, коментуючи ситуацію, сказав, що «деякі співробітники компанії сприйняли спробу зробити інформаційні продукти УНІАН нейтральними і позаконтекстними як цензуру або практику утисків свободи слова, не усвідомлюючи різницю між об'єктивністю і суб'єктивністю».

 

27 жовтня із заявою на захист редакторів сайту УНІАН виступила Незалежна медіа-профспілка, 29 жовтня - журналістський рух «Стоп цензурі!».

 

31 жовтня шестеро редакторів сайту УНІАН оприлюднили відкритий лист до Вадима Осадчого, у якому навели факти цензури з боку керівництва, зокрема Миколи Кондратенка.

 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6145
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду