На Львівщині міліціонери жорстоко побили журналіста та його батька (ОНОВЛЕНО)

15 Листопада 2012
9111
15 Листопада 2012
11:49

На Львівщині міліціонери жорстоко побили журналіста та його батька (ОНОВЛЕНО)

9111
Правоохоронці побили журналіста газети «Край» та його батька, активіста «Демократичного альянсу»
На Львівщині міліціонери жорстоко побили журналіста та його батька (ОНОВЛЕНО)

У місті Кам'янка-Бузька Львівскої області співробітники силових структур незаконно затримали та побили журналіста газети «Край», громадського активіста Назара Олексевича та його батька Романа. Цю інформацію «Детектор медіа» підтвердив голова Львіського обласного осередку «Демократичного альянсу» Ігор Гурняк.

 

Назар разом з батьком Романом на прохання водіїв, які були занепокоєні діями працівників  ДАІ та райавтодору на дорогах, виїхали на місце подій, де зібрався обурений натовп людей. Громадяни попросили представника преси та активіста  втрутитись у ситуацію і зафіксувати на камеру, як, за їх словами, працівники автодору вимагають поборів з перевізників буряків.

 

За словами журналіста Назара Олексивича, він попросив  представників автодору пред'явити документи, але ті у «грубій формі» сказали йому забиратись геть. Після цього  активісти викликали міліцію, зателефонувавши «102».

 

«Разом з цією міліцією, яка просто стояла осторонь та спостерігала за подіями, приїхали представники інших служб, які почали виривати відеокамеру, при цьому ремінцем фактично душили журналіста. Роман Олексевич хотів добігти до АЗС, бо там ведеться відеоспостереження, однак правоохоронці схопили його за ноги і відтягли по асфальту. А потім його, напівроздягненого, запхали у машину під сидіння, і повезли разом з сином Назаром у невідомому напрямку», - розказує пан Гурняк.  

 

Однак згодом з'ясувалось, що правоохоронці відвезли активістів до лікарні. «Міліція завезла Романа у лікарню лише після того, як здійнявся шум громади. Якби цього не сталось, не зрозуміло, що було б взагалі. Міліціонери завезли його у лікарню, щоб довести, що він перебуває у стані алкогольного сп'яніння. А Назар взагалі пропав.  У міліції та лікарні запевняли, що його у них немає. А потім виявилось, що він лежав затиснутий міліціонерами у приватній машині одного з даїшників, яка стояла коло лікарні. І міліція про це не повідомляла. І якби він не почав кричати, то ми б до цього часу його шукали», - додав Ігор Гурняк.

 

В цей час вхід до лікарні заблокували кілька десятків представників різних силових структур. Активістів, за словами Гурняка, вдалось вирвати із рук правоохоронців тільки під тиском громади, яка почала збиратись коло будинку лікарні.

 

«Там були задіяні  представники усіх структур. Коли заблокували вхід у лікарню, і не було відомо, де перебуває Назар Олексевич, то перед дверима лікарні стояли представники  і прокуратури, і ДАІ, і міліції. Вони поз'їзжались як один. Взагалом було десь 15 правоохоронців », - запевняє пан Гурняк.

 

Як повідомив Ігор Гурняк, Роман та Назар Олексевичі написали заяви до міліції  щодо побиття, незаконних поборів на дорогах та  зникнення камери, а також зняли побої. Заяви подані у місцевий райвідділ міліції.

 

Речник Львівської міліції Світлана Добровольська у коментарі «Детектор медіа» зазначила, що Назар Олексевич посвідчення журналіста представникам міліції не пред'являв: «Один із чоловіків пред'явив посвідчення голови Вільної профспілки працівників торгівлі та сфери послуг Кам'янко-Бузького району. В Управлінні юстиції ніколи не була зареєстрована така профспілка. Подібна зареєстрована у Хмельницькій області».  

 

Пані Добровольська також додала, що за її інформацією, Назар Олексевич є  позаштатним журналістом  газети «Край», яку видає громадська організація у Хмельницькій області. «Офіційно ця газета не зареєстрована», - додала вона. Наразі міліція з'ясовує обставини справи і обіцяє надати офіційний коментар згодом.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9111
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Іван
4176 дн. тому
Люди побачили злочин, заявили про нього, їх за це пресували, а речник міліції нічого крім профспілок і посвідчень не прокоментувала... Велкам ін Юкрейн!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду