Українська телеакадемія може бути створена вже у цьому році – Влад Ряшин

14 Листопада 2012
10565
14 Листопада 2012
18:35

Українська телеакадемія може бути створена вже у цьому році – Влад Ряшин

10565
На наступному тижні відбудеться голосування за статут нового індустрільного об’єднання
Українська телеакадемія може бути створена вже у цьому році – Влад Ряшин

Експертна рада премії  «Телетріумф» на черговому засіданні 21 листопада має намір затвердити статут та правила функціонування телевізійного індустріального об'єднання, яке буде називатися «Українська телевізійна академія» та опікуватиметься проведенням телепремії і розвитком ТБ-галузі. Про це 14 листопада під час прес-конференції повідомив голова ради директорів групи компаній Star Media Влад Ряшин.

 

«Якщо все складеться і у нас буде  одностайна підтримка, Українська телевізійна академія розпочне своє існування вже у цьому році», - заявив Ряшин і нагадав, що журі  цьогорічного «Телетріумфу» складається з експертів, які потім складуть кістяк Української телеакадемії.

  

У коментарі «Телекритиці» пан Ряшин сказав, що на засіданні експертної ради 21 листопада відбудеться розгляд та голосування принципів функціонування академії, які вже обговорювались попередньо: «Після цього Українська телевізійна академія має жити й проводити премії за тими правилами, які ми спробували залучити з досвіду Emmy та російської ТЭФИ».

 

За його словами, Українська телевізійна академія матиме статус громадської некомерційної організації, члени якої автоматично будуть членами журі  «Телетріумфу».

 

«З часом академія разом буде активно брати участь у проведенні премії. Також академія має на меті розвивати індустрію. Тобто, можливо, займатиметься освітніми проектами, організовуватиме пічінги ідей у регіонах тощо», - зазначив пан Ряшин.

 

Якщо будуть підтримані внесені пропозиції, керівним органом академії має стати експертна рада, яка  у щорічному режимі ротуватиметься загальним голосуванням усіх академіків. Рада збиратиметься чотири рази на рік та ініціюватиме проведення заходів для розвитку ТБ-індустрії.

 

Щодо фінансування організації, пан Ряшин зазначив: «Ми передбачаємо, що у нас буде мінімальний, символічний щорічний внесок, якого буде досить для утримання штату з кількох людей».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10565
Читайте також
29.11.2012 15:54
Алиса Хамчич, для «Детектор медіа»
9 910
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Пилип з конопель
4178 дн. тому
Ага, спроба встановити свято пармезану у країні водкі да селедкі... Від вашого "академізму" тхне суржиком і несмаком!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду