Журналіст Юрій Данилов загинув у Палаці спорту після хокею (ОНОВЛЕНО)

12 Листопада 2012
8926
12 Листопада 2012
13:12

Журналіст Юрій Данилов загинув у Палаці спорту після хокею (ОНОВЛЕНО)

8926
Обставини загибелі українського журналіста наразі з'ясовує прокуратура
Журналіст Юрій Данилов загинув у Палаці спорту після хокею (ОНОВЛЕНО)

11 листопада у Палаці спорту після хокейного матчу Україна-Польща загинув спортивний журналіст Юрій Данилов. Про це повідомляє у Facebook його колега Іван Вербицький.

 

За його словами, Юрій Данилов провалився у яму глибиною 7 метрів, яку співробітники Палацу спорту розсунули коло льодової арени.

 

Начальник відділу зв'язків з громадськістю ГУ МВС Києва Ігор Михалко у коментарі «Детектор медіа»  підтвердив інформацію про загибель Юрія Данилова. І зазначив, що «криміналу у цій пригоді немає», тому розслідуванням обставин загибелі займається прокуратура. У прес-службі київської прокуратури пообіцяли надати інформацію щодо справи згодом.

 

Однак Іван Вербицький вважає, що винними у цій трагедії є працівники Палацу спорту. «Вони наспіх валили трибуну і встановлювали сцену. Бики-працівники підганяли нас, мовляв, ідіть на (...) зі своїми матеріалами, нам треба форсувати. Буквально перед льодом вони розсунули яму, метрів 7 униз. Ми назвали її «крематорієм». А потім пішли разом з Данею через тонель, в який зазвичай виходять хокеїсти, до роздягалень. Даня відразу повертався назад, а (...) тим часом розсунули «трап». Звісно, що Юра цього не чекав і вступив у безодню в 10 м вниз», - пише він.

 

Також Іван Вербицький побоюється, що тепер провину  за цей нещасний випадок покладатимуть на самого загиблого: «Нам розкажуть, що він був випивший, що ми самі винні». Окрім цього пан Вербицький стверджує, що йому погрожували, і підозрює у цьому осіб близьких до керівництва Палацу спорту. У коментарі «Детектор медіа» він зазначив, що подав заяву до міліції одразу після трагедії і сказав? що не залишатиме цю справу.

 

Юрій Данилов займався хокейною журналістикою, багато років писав для українських ЗМІ, зокрема співробітничав з газетами «Команда», «2000», «Киевские ведомости».

 

Керівництво та колектив Палацу спорту висловили «щирі співчуття рідним та близьким журналіста». Про це на своєму сайті повідомляє прес-служба столичного спортивного закладу.

 

«Журналіст потрапив до технічної зони Палацу спорту, зони, де мали перебувати лише працівники підприємства», - йдеться у повідомленні прес-служби.

 

Адміністрація Палацу обіцяє виступити з офіційною заявою після завершення слідства.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8926
Читайте також
13.11.2012 08:54
Юлия Рябчун,
20 878
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду