Mindshare прогнозує зростання рекламного ринку України на 10%

9 Листопада 2012
5725
9 Листопада 2012
14:30

Mindshare прогнозує зростання рекламного ринку України на 10%

5725
Зокрема, ринок телевізійної реклами приросте на 15%
Mindshare прогнозує зростання рекламного ринку України на 10%

Медійне агентство Mindshare прогнозує зростання рекламного ринку України у 2013 році на 10%. Про це повідомив директор з бізнес-планування Mindshare Сергій Піскун 9 листопада під час конференції This Year, Next Year, організованої рекламно-комунікаційною групою Group M, до якої входить Mindshare.

 

Обсяг рекламного ринку у 2013 році має скласти 10,8 млрд гривень, прогнозує Mindshare.

 

Ринок телевізійної реклами, за прогнозом Mindshare, зросте наступного року на 15%. Найбільше зростання очікується від ринку інтернету - на 37%.

 

«Ми не бачимо можливостей для зростання преси та зовнішньої реклами наступного року, у якому не буде політики, - сказав Сергій Піскун, - Структурні зміни будуть такі: трохи підтягнеться частка ТБ, знову впаде преса, зовнішня реклама вийде на той рівень, де вона була без політики, частка інтернету (в структурі рекламного ринку. - ТК) виросте з 8% до 11%».

 

Прогнозів Mindshare щодо ринку друкованих ЗМІ не поділяє Наталія Бойко, директор з маркетингу «Українського медіахолдингу» (УМХ). На її думку, у 2013 році ринок преси має зрости на 6%. Пані Бойко переконана, що зараз на ринок увійшли нові сильні бренди (Forbes, Esquire, Vogue), тоді як слабкі навпаки вийшли з нього («Газета по-киевски», «Блик», «Статус»).

 

Нагадаємо, за прогнозами директора сейлз-хаусу StarLight Sales Андрія Партики, у 2013 році телевізійний рекламний ринок, зросте на 25%. Директор телегрупи StarLightMedia Володимир Бородянський прогнозує зростання телерекламного ринку на найближчі п'ять років у середньому 20-21% на рік. У 2012 році ринок телевізійної реклами, за словами пана Партики, виріс на 10% і досяг 3,5 млрд гривень, без урахування податків.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5725
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду