Сербських журналістів залякують коктейлями Молотова

3 Листопада 2012
6168
3 Листопада 2012
13:38

Сербських журналістів залякують коктейлями Молотова

6168
Генеральний секретар SEEMO Олівер Вуйович прем'єр-міністра та міністра внутрішніх справ розслідувати напади на журналістів
Сербських журналістів залякують коктейлями Молотова

Сербські журналісти перебувають у епіцентрі ескалації насильства, повідомляє з посиланням на інформацію Медіа-організації Південної та Східної Європи (SEEMO) сайт віденського Міжнародного інституту преси (IPI). Протягом менш як двох тижнів було вчинено три напади на репортерів та на їхні родини із застосуванням вибухових пристроїв.

 

У Белграді невідомий жбурнув коктейль Молотова у будинок директора бєлградської щоденної газети Informer Дамира Драгича (Damir Dragic). Внаслідок інциденту спалахнуло авто, жертв немає.

 

Через тиждень у цьому ж місті коктейль Молотова кинули на терасу будинку ведучої телеканалу TV Kopernikus Більяни Вуйович (Biljana Vujovic). У цей час вона перебувала вдома і загасила пожежу.

 

Третій подібний випадок стався у місті Враньє. Вибуховий пристрій було встановлено поблизу будинку журналістки телеканалу TV B92 Тані Янкович (Tanja Jankovic). Він не вибухнув.

 

Причини цих трьох атак лишаються нез'ясованими.

 

Генеральний секретар SEEMO Олівер Вуйович (Oliver Vujovic) закликав прем'єр-міністра та міністра внутрішніх справ Сербії розслідувати ці та інші напади на журналістів, що викликають тривогу.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6168
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду