«Україна» випустить ток-шоу про свій проект «ДНК-портрет нації»

26 Жовтня 2012
10301
26 Жовтня 2012
19:42

«Україна» випустить ток-шоу про свій проект «ДНК-портрет нації»

10301
Фільм вийде на «Україні» 8 листопада о 22:00
«Україна» випустить ток-шоу про свій проект «ДНК-портрет нації»

Науково-популярний фільм з елементами реаліті-шоу, журналістських розслідувань і кінореконструкції «ДНК-портрет нації» вийде на телеканалі «Україна» 8 листопада о 22:00. Про це повідомляє прес-служба каналу.

 

Канал планує приурочити до його виходу ток-шоу «ДНК. Сенсація століття». В ефір воно вийде по завершенню проекту. У студії гості разом з телеведучим Олексієм Сухановим обговорять підсумки та висновки дослідження каналу «Україна». У зйомках пост-шоу візьмуть участь: перший президент незалежної України Леонід Кравчук, вчені та експерти, зірки, які були задіяні в ДНК-експерименті - Руслана Писанка, Альона Вінницька та інші.

 

«ДНК-портрет нації» - це документальний фільм тривалістю 1 година, який розповість про масштабне генетичне дослідження, що має з'ясувати походження українців.

 

Упродовж кількох місяців знімальна група збирала зразки ДНК у жителів різних регіонів по всій Україні. У тестуванні з-поміж інших взяли участь зірки шоу-бізнесу: Олег Скрипка, Остап Ступка, Руслана Писанка, Василь Вірастюк, Альона Вінницька, Олександр Пономарьов та інші. Потім ці ДНК-проби були передані до однієї з європейських генетичних лабораторій.

 

У якості експертів у створенні фільму взяли участь українські науковці, серед яких доктор історичних наук, професор Києво-Могилянської академії Леонід Залізняк, кандидат історичних наук, доцент кафедри етнології та краєзнавства Київського національного університету Геннадій Казакевич та інші.

 

Отримані результати вразили керівника лабораторії Пітера Форстера, який був куратором дослідження телеканалу «Україна», і він попросив дозволу використати їх у подальшій науковій роботі з вивчення міграції народів світу. Результати цього телевізійного експерименту будуть передані також Національній академії наук України.

 

«ДНК-портрет нації» на замовлення каналу «Україна» зняв The Show Time Production продюсера Іларіона Павлюка.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10301
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду