НМПУ провела мовчазну акцію протесту проти закриття грузинського телеканалу ПІК

25 Жовтня 2012
8297
25 Жовтня 2012
15:56

НМПУ провела мовчазну акцію протесту проти закриття грузинського телеканалу ПІК

8297
Під посольством Грузії в Україні
НМПУ провела мовчазну акцію протесту проти закриття грузинського телеканалу ПІК

Незалежна медіа-профспілка України 25 жовтня провела мовчазний пікет протесту на підтримку близько 400 працівників грузинського телеканалу ПІК, які залишилися без роботи після несподіваного закриття каналу. Про це повідомляє прес-служба НМПУ.

 

Акція медіапрофспілки відбулася паралельно з масовою акцією протесту журналістів ПІК біля грузинського парламенту. Мовчазна акція НМПУ була продовженням мовчазних новин телеканалу, які вийшли в ефір, щоб продемонструвати сваволю власника телеканалу - Грузинського громадського мовника.

 

«Своїм мовчанням учасники пікету наголосили на неприпустимості безпрецедентного у Східній Європі несподіваного і брутального закриття популярного в Грузії телеканалу. Неприпустимим є також зневажливе ставлення до працівників, яких зненацька викинули на вулицю. Такий підхід до вирішення можливих проблем каналу завдасть шкоди свободі слова в Грузії», - йдеться в прес-релізі.

 

НМПУ закликає уряд і парламент Грузії сприяти відновленню мовлення телеканалу ПІК. «У протилежному випадку буде завдано непоправного удару по свободі слова і по репутації грузинського уряду й новообраному парламенту», - наголошує прес-служба НМПУ.

 

Пікетувальники передали послу Грузії Гріголу Катамадзе листа з проханням донести до уряду і парламенту Грузії донести позицію НМПУ з цього питання.

 

НМПУ раніше поширила заяву на підтримку колег з Грузії. На їхню підтримку також висловилися Сербська спілка журналістів, Хорватська медіа-профспілка, Білоруська асоціація журналістів, азербайджанський підрозділ центральноазійської і південнокавказької мережі спостереження за свободою слова.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8297
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду