Нацрада не перевірятиме Divan.tv

24 Жовтня 2012
11886
24 Жовтня 2012
19:24

Нацрада не перевірятиме Divan.tv

11886
Тому що він не є ліцензіатом. А ліцензувати Нацрада поки не може
Нацрада не перевірятиме Divan.tv

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення не може перевірити діяльність OTT-сервісу Divan.tv на предмет наявності угод з правовласниками, оскільки Divan.tv не є ліцензіатом Нацради. Про це на прес-конференції 24 жовтня повідомив голова Нацради Володимир Манжосов.

 

Компанія «Диван ТВ» (юридична особа Divan.tv) звернулася до Національної ради із заявою про видачу ліцензії провайдера програмної послуги із застосуванням технології IPTV в одному з районів Києва. Але це питання відкладено у зв'язку з тим, що надійшло звернення більшості великих телеканалів, які звинувачують Divan.tv у використанні їхнього продукту без наявності відповідних угод, повідомив пан Манжосов.

 

Засновник Divan.tv Андрій Колодюк публічно попросив Нацраду перевірити компанію на дотримання законодавства про інтелектуальну власність і наявність угод з правовласниками. Він також запропонував допомогу в розробці законодавства у сфері ліцензування нових технологій.

 

«Ми не можемо перевіряти Divan.tv, тому що він не є нашим ліцензіатом. Але телекомпанії, які виступили із заявами (про порушення прав з боку Divan.tv), можуть звернутися до суду про порушення їхніх авторських прав або до правоохоронних органів. І правоохоронні органи можуть провести перевірку Divan.tv. А ми можемо долучитися в якості експертів», - сказав пан Манжосов.

 

Що стосується ліцензування Divan.tv як OTT-провайдера - така технологія не ліцензується в даний час, додав голова Нацради. На думку регулятора, це недосконалість українського законодавства, яке не встигає за змінами в галузі мовлення. Зараз триває розробка нової редакції закону «Про телебачення і радіомовлення», і в процесі розробки Нацрада стоїть на позиції, що необхідно ліцензувати будь-яке комплектування телевізійних програм і надання їх за гроші абонентам, зазначив пан Манжосов.

 

Нагадаємо, 18 жовтня телеканали «1+1», «2+2», «Україна», Новий канал, ICTV і СТБ поширили відкритий лист, у якому звинуватили Divan.tv у тривалому порушенні прав інтелектуальної власності.

 

22 жовтня медіахолдинги «1+1 медіа» і «Медіа Група Україна» (МГУ) заявили, що подають судовий позов проти ТОВ «Диван ТВ» (юридична особа ресурсу Divan.tv). Підставою для позову є відсутність ліцензії у Divan.tv і відсутність угод з телеканалами. Керівництво медіахолдингу StarLightMedia також розглядає можливість позову.

 

22 жовтня про свій позов проти Divan.tv заявив також російський дистрибутор фільмів і серіалів «Російський репортаж».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11886
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду