Чернівецька журналістка заявила про «джинсу» на чернівецькому каналі ТВА. Керівник телекомпанії це заперечив

24 Жовтня 2012
6707
24 Жовтня 2012
13:12

Чернівецька журналістка заявила про «джинсу» на чернівецькому каналі ТВА. Керівник телекомпанії це заперечив

6707
Журналістка стверджує, що звільнилася, бо не змогла більше робити «замовні» сюжети про кандидата від Партії регіонів Михайлішина
Чернівецька журналістка заявила про «джинсу» на чернівецькому каналі ТВА. Керівник телекомпанії це заперечив

Журналіст чернівецького телеканалу ТВА Емма Антонюк заявляє, що звільнилась через те, що не змогла більше робити «замовні» сюжети про кандидата в нардепи від Партії регіонів, секретаря місцевої ради Віталія Михайлішина. Про це вона заявила на прес-конференції 23 жовтня, повідомляє ZIK.

 

Емма Антонюк стверджує, що під час роботи на телекомпанії була змушена робити «джинсові сюжети» за гроші. «Я звільнилася, бо мені соромно, і це треба було зробити раніше, - розповіла Емма Антонюк. - Я постала перед вибором: або не зможу далі дивитися у вічі сусідам і друзям, або йти з улюбленої роботи. Тим, хто просто дивиться телевізор і не знає всіх подробиць, скажу, що у Чернівцях майже померла журналістика. Я писала "джинсу", робила сюжети, знаючи, що це за гроші, і ставила в них Михайлішина. Це робив майже кожен журналіст, який писав про виставку бісеру чи сесію міської ради. Але прийшов момент, коли не витримала».

 

За її словами, піарники Віталія Михайлішина намагаються через ЗМІ представити свого кандидата якомога привабливіше. «Наприклад, не називати його регіоналом, бо у Західній Україні не варто позиціонуватися регіоналом, не називати секретарем міської ради, а лише господарником, управлінцем і так далі. Існує багато маніпуляцій і методів показати кращим цього "дядю", який насправді є чистим аркушем. Насправді він є вигаданим персонажем. Коли хтось за нього голосуватиме, навіть не буде знати, хто він насправді. Так і я, готуючи сюжети, не знала про нього нічого - це лише маніпуляції та піар-ходи», - сказала пані Антонюк.

 

Директор телекомпанії ТВА Василь Забродський у коментарі «Детектор медіа» заперечив слова журналістки. Він наголошує, що Емма Антонюк стажувалася в телекомпанії і не робила жодного матеріалу про Віталія Михайлішина. Також він заперечує інформацію про те, що журналісти ТВА робили «джинсові сюжети».

 

«У неї (Емми Антонюк. - ТК) був один матеріал з дня міста, який вона робила про виставку хліба. Туди підійшов в. о. міського голови та секретар місцевої ради Віталій Михайлішин. Це було у неї в сюжеті. Більше нічого вона про нього не робила. Це брехня. Певно, вона захворіла і з нею щось трапилось. Бо як можна було в один день перемінити своє ставлення, продати своїх колег, вийти на люди і нести таку дурню?», - сказав пан Забродський.

 

Директор ТВА назвав заяву журналістки самопіаром та запевнив, що не планує подавати до суду на Емму Антонюк щодо спростування її слів, однак при цьому він досить зневажливо висловився про дівчину: «Для чого мені подавати до суду? Хто вона така? Вона - порожнє місце, плювок під моєю п'ятою. Її в Чернівцях ніхто на роботу не візьме. Вона емігрує. Вона отримала грант, щоб поїхати за кордон, а зараз підібрала зручний час для піару».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6707
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Kyiv_Journalist
4201 дн. тому
Забродский, как обычно: ссы ему в глаза - что божья роса. Ещё и хамит в своем стиле.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду