На Перший національний подали до суду за фільм «Адов ад»

23 Жовтня 2012
7165
23 Жовтня 2012
15:15

На Перший національний подали до суду за фільм «Адов ад»

7165
На Перший національний подали до суду за фільм «Адов ад»

Адвокати одного з обвинувачених у дніпропетровських терактах Дмитра Реви подали позов до Першого національного каналу про захист честі і гідності клієнта через показ фільму «Адов ад». Про це «Українській правді» повідомила адвокат Оксана Томчук.

 

Генеральному директору Національної телекомпанії України (Першого національного каналу) Єгору Бенкендорфу про позов нічого не відомо. Коментувати позов він зможе після того, як отримає повідомлення із суду, сказав пан Бенкендорф «Детектор медіа».

 

У документальному фільмі «Адов ад», який кілька разів показували на Першому національному, генеральним прокурором та міністром внутрішніх справ України було зроблено відкриті заяви про доведеність вини Дмитра Реви в скоєнні злочину - вибухів у Дніпропетровську, незважаючи на відсутність рішення суду з даного питання, що є прямим порушенням чинного законодавства України.

 

Серед іншого у фільмі були розголошені матеріали слідства, що є порушенням закону і свідченням того, що автори тісно співпрацювали з правоохоронними органами.

 

У фільмі також проводиться думка, що опозиція могла бути причетна до терактів.

 

Фільм «Адов ад» створено телекомпанією V-TV, яка є виробником роликів «Останнє попередження», на які раніше скаржилися «Батьківщина» і партія УДАР. Ці ролики розміщувалися як передвиборна агітація на замовлення кандидата в депутати в одномандатному виборчому окрузі № 220 Ганни Федорченко, яка балотується від Молодіжної партії України.

 

Саме за позовом Федорченко, за інформацією «Української правди», був знятий з виборів кандидат в Житомирі Володимир Сацюк, а також визнані незаконними дії членів Центральної виборчої комісії Андрія Магери та Валерія Шелудька.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7165
Читайте також
17.10.2012 17:57
Інна Долженкова
для «Детектор медіа»
27 834
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
cумно
4202 дн. тому
Як відмиватися від цього бруду і жити далі?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду