НМПУ виступає проти закриття грузинського телеканалу ПІК

22 Жовтня 2012
6404
22 Жовтня 2012
12:17

НМПУ виступає проти закриття грузинського телеканалу ПІК

6404
Внаслідок розірвання угоди із 20 жовтня без роботи залишилися близько 400 працівників каналу, серед яких двоє українців
НМПУ виступає проти закриття грузинського телеканалу ПІК

Незалежна медіа-профспілка України висловлює солідарність із журналістами грузинського телеканалу ПІК («Перший інформаційний кавказький», що належить корпорації суспільного мовлення Грузії), які протестують проти закриття телеканалу і обмеження свободи слова в країні. Внаслідок розірвання угоди близько 400 працівників телеканалу, серед яких і двоє українців, із 20 жовтня опинилися без роботи, йдеться в повідомленні профспілки.

 

НМПУ стурбована ситуацією, що склалася через одноосібне рішення «Суспільного мовника Грузії», який є замовником телеканалу, закрити мовлення для єдиного російськомовного телеканалу на Кавказі, що має альтернативний російському погляд на події в регіоні. «На телеканалі демонструвалися заборонені в РФ фільми про Росію, а також об'єктивні фільми про Голодомор в Україні 1932-33 рр», - повідомляє профспілка.

 

«Закриття грузинського телеканалу ПІК буде втратою не тільки для Грузії, а й для України», - йдеться в заяві НМПУ. Медіа-профспілка також наполягає, що відсутність телеканалу з альтернативним поглядом позначиться на стані свободи слова Грузії.

 

НМПУ закликає «Суспільного мовника Грузії» і менеджмент телеканалу ПІК сісти за стіл переговорів і не вирішувати питання в радикальний спосіб.

 

Супутникове мовлення калу ПІК було призупинене 11 жовтня. У медіасередовищі активізувалися чутки про повне закриття каналу. 16 жовтня журналісти влаштували мовчазну акцію протесту в ефірі, після чого супутникове мовлення було відновлено, а журналістам виплатили борги по зарплаті. Однак 20 жовтня супутникове мовлення ПІК знову було припинено, а «Суспільний мовник Грузії» розірвав угоду з каналом.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6404
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Mariamara
4197 дн. тому
Стаття викликає враження, що от, Іванішвілі, тільки прийшов, і давай канали закривати! А насправді - ПІК - канал, що фінансувався з бюджету, і закрила його не "Грузинська мрія", а колишня влада, з фінансових причин.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду