Ляшко подав до суду на інтернет-видання iPress.ua через передрук з Facebook

11 Жовтня 2012
5932
11 Жовтня 2012
19:14

Ляшко подав до суду на інтернет-видання iPress.ua через передрук з Facebook

5932
Ляшко подав до суду на інтернет-видання iPress.ua через передрук з Facebook

Лідер Радикальної партії, кандидат у народні депутати Олег Ляшко подав до суду на інтернет-видання iPress.ua за розміщення інформації, яка, як він стверджує, образила його честь і гідність. Про це повідомляє iPress.ua.

 

Сьогодні, 11 жовтня, редакція видання отримала позовну заяву Олега Ляшка, у якій він стверджує, що інтернет-видання iPress.ua поширило «недостовірні та наклепні відомості» щодо кандидата у народні депутати та народного депутата України Олега Ляшка.

 

Причиною до позову стала публікація 27 серпня в рубриці «Блогосфера» матеріалу «Політтехнолог: проект "Ляшко" - тонкий і розсудливий задум», що є передруком посту політтехнолога Сергія Гайдая з його сторінки в соцмережі Facebook. У коментарі політтехнолога йшлося, зокрема, про те, що проект Радикальної партії Олега Ляшка - «дорога політтехнологічна зброя, а фінансування цього проекту відбувається за згодою влади».

 

Депутат стверджує, що ця інформація «порочить, ганьбить гідність, честь та ділову репутацію народного депутата України та особи, яка зареєстрована як кандидат у народні депутати України».

 

Відтак, Олег Ляшко вимагає від видання спростувати «недостовірну інформацію», публічно вибачитися перед ним і вилучити з сайту згадану публікацію.

 

Кандидат у депутати оцінив моральну шкоду, завдану йому виданням iPress.ua, в 1 гривню, і просить суд стягнути цю суму. Також пан Ляшко вимагає, щоб інтернет-видання сплатило витрати, пов'язані зі сплатою судового збору - 107, 30 коп.

 

 

 

Раніше Олег Ляшко подавав до суду на інтернет-видання «Високий вал» за новину «Ляшка на Борзнянщині називають півником», але програв справу в апеляції.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - iPress.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5932
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду