Журналісти ДТРК «Крим» стверджують, що СБУ перешкоджала їм знімати обшук. СБУ спростовує

5 Жовтня 2012
6868
5 Жовтня 2012
15:57

Журналісти ДТРК «Крим» стверджують, що СБУ перешкоджала їм знімати обшук. СБУ спростовує

6868
А керівник телекомпанії каже, що для сюжету немає інформаційного приводу
Журналісти ДТРК «Крим» стверджують, що СБУ перешкоджала їм знімати обшук. СБУ спростовує

5 жовтня співробітники Служб безпеки України, які проводили обшук в офісі паливно-енергетичному комплексі «Сучасник» в Сімферополі, заламали руки оператору ДТРК «Крим», потім закрили його в кімнаті і забрали техніку. Про це повідомляють «Аргументам недели - Крым».

 

Як розповіла журналіст кримськотатарської редакції ДТРК «Крим» Сусанна Халілова, знімальна група телеканалу направилась на місце події, як тільки стало відомо про обшук.

Як відомо, керівником ПЕК «Сучасник» є відомий кримський бізнесмен Ленур Сеттаров.

 «Приїхавши, ми хотіли взяти коментар у юриста компанії про те, що відбувається», - повідомила Халілова, однак, за її словами, журналістів не пустили на територію «Сучасника» і заборонили зйомку.

 

«Пізніше нам через вікно все-таки вдалося записати на відео коментар представника компанії, однак це не сподобалось працівникам правоохоронних органів», - повідомила журналіст. Після цього, за її словами, співробітники СБУ заламали руки відеооператору і затягли його в кімнату. Через деякий час, оператора випустили, однак відеокамеру з відзнятим матеріалом не повернули.

 

Водночас, як повідомив «АН-Крым» старший редактор ТО кримськотатарських програм ДТРК «Крим» Шевкет Ганієв, співробітники телерадіокомпанії вже звернулися в міліцію за фактом перешкоджання співробітникам редакції їх професійній діяльності.

 

У мережі Facebook з'явилася інформація про те, що керівництво ДТРК «Крим» забороняє ставити в ефір сюжет про обшук «Сучасника». «Керівництво ДТРК "Крим" вже оголосило про заборону на показ в кримськотатарських новинах обшуку СБУшників в "Сучаснику"», -  написав шеф-редактор новин телеканалу ATR Осман Пашаєв.

 

Генеральний директор ДТРК «Крим» Степан Гулеватий у коментарі «Детектор медіа» повідомив, що зі знімальною групою, яка їздила знімати обшук, все гаразд. «Журналіст, оператор і техніка на місці. Все гаразд», - сказав він. На запитання «Детектор медіа», чи вийде сюжет про це в ефір, пан Гулеватий сказав: «Для новини тут немає інформаційного приводу. Є тільки бажання роздути скандал».

 

Шевкета Ганієва підтвердив «Детектор медіа», що зі знімальною групою все добре. За його словами, оператора протримали в кімнаті не довго, приблизно півгодини. Він сказав, що сюжет про обшук готується. «Ми готуємо матеріал, ще збираємо інформацію. Сюжет рано чи пізно вийде в ефір», - сказав старший редактор ТО кримськотатарських програм ДТРК «Крим».

 

Речник СБУ Марина Остапенко у коментарі «Детектор медіа» спростувала звинувачення журналістів у перешкоджанні діяльності. «Все що вони розповіли не відповідає дійсності. Працівники СБУ дійсно проводили обшук в офісі цієї компанії. Коли проводилися слідчо-процесуальні дії, то територію взяли в очеплення, як того вимагає інструкція. Група журналістів намагалася проникнути в будівлю через вікно. Вони підсадили свого колегу з камерою у вікно, яке було на висоті двох метрів. Але слідчі не дали йому туди залізти. А відеокамера випала з рук оператора прямо в середину кімнати. Тобто він залишився на вулиці, а камеру йому віддали через деякий час», - сказала Марина Остапенко.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6868
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду